Englannin avausottelu Nations Leaguessa päättyi joukkueen 1-0-voittoon Islantia vastaan.

Hidastempoinen ottelu löysi täysin uuden ulottuvuuden pelin viimeisillä minuuteilla, kun erotuomari vihelsi kummallekin joukkueelle rangaistuspotkun kahden punaisen kortin jälkeen.

Ottelun ainoaksi osumaksi jäi kuitenkin Raheem Sterlingin maali lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

Knattspyrnusambandið

@footballiceland

Engir áhorfendur í dag, en @12Tolfan er með okkur í anda 👏🏻

Sadly, there will be no supporters today, but our amazing Tólfan will be us in spirit!

#fyririsland
Byrjunarlið Íslands í dag!

Our starting lineup for the game against England!

England

@England
Here it is: your #ThreeLions team for our first game of the year!

Englanti aloitti pelin pirteästi. Joukkue luuli siirtyneensä ottelussa 1-0-johtoon vain kahdeksan minuutin pelin kohdalla, kun Harry Kane liukui pallon takatolpalta maaliin Sterlingin kierteisestä keskityksestä.

Tilanne tulostaululla ei kuitenkaan muuttunut, sillä linjatuomari liputti tilanteen hieman kyseenalaisesti paitsioksi.

Hetkeä myöhemmin Declan Ricelle avautui kultainen sauma viedä valkopaidat johtoon Sterlingin tarjoilusta. West Ham -tähden laukaus epäonnistui kuitenkin täysin, kun hän potkaisi ohi pallosta maalin suulla.

Englannin laukaisut kohti maalia jäivät helpoiksi torjuttaviksi Hannes Thor Halldorssonille, kun matalalle vetäytynyt Islanti onnistui turhauttamaan valkopaitojen hyökkäystä pirteän alun jälkeen. Tauolle edettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Islannin passiivinen puolustuspelaaminen tuotti yhä tulosta ja kävi ilmeisesti myös Kyle Walkerin hermoille. Kun peliä oli takana 70 minuuttia, Manchester Cityn puolustaja liukui huolimattomasti Arnold Ingvi Traustasonia jaloille ja lensi toisen keltaisen kortin arvoisesti ulos kentältä.

Kyle Walker palasi maajoukkueeseen pitkän tauon jälkeen. Kuva: Getty Images

Gareth Southgate yritti elävöittää Englannin nuhaista hyökkäyspeliä Danny Ingsillä, Trent Alexander-Arnoldilla ja A-maajoukkuedebytantti Mason Greenwoodilla, mutta hyvät maalintekopaikat jäivät siitä huolimatta vähiin.

Ottelun viimeisellä minuutilla Sterlingin laukaus kulmapotkun jälkitilanteesta osui kuitenkin Sverrir Ingi Ingasonin kyynärpäähän, ja tilanteesta vihellettiin Englannille rangaistuspotku samalla kun keskuspuolustaja lensi pihalle.

Sterling asteli itse pallon taakse ja viimeisteli sen kylmänviileästi matalana keskelle. 1-0.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä pelattu, sillä myös Islannille vihellettiin lisäajalla rangaistuspotku Joe Gomezin rikkeen jälkeen. Birkir Bjarnason ampui pallon kuitenkin taivaan tuuliin, ja Englanti selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Ottelu päättyi lopulta Englannin 1-0-voittoon. Southgaten miehistö kohtaa tiistaina Tanskan vieraissa.