Valioliigan maalipörssin voitosta käytiin viime kaudella kovaa kamppailua loppuun asti.

Leicesterin Jamie Vardy nappasi lopulta maalikuninkuuden itselleen 23 osumalla jättäen Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin ja Southamptonin Danny Ingsin vain yhden maalin päähän.

Tutut nimet ovat vahvoilla myös tämän kauden maalimittelössä, mutta paikalle on ilmaantunut myös uusi haastaja.

5. Raheem Sterling – Manchester City

Kuva: Getty Images

Viime kausi
Ottelut: 33
Maalit: 20
Maalisyötöt: 1
Maaliodottama: 17.3

Sterling tunnettiin uransa alkupuolella tuhlaajapoikana, mutta hänestä on kehkeytynyt yksi Cityn vaarallisimmista pelaajista.

Hän kantoi viime kaudella maalintekovastuuta Valioliigassa, kun Cityn kaikkien aikojen ykköstykki Sergio Agüero kärsi loukkaantumisesta. Lopulta Sterling oli Cityn paras maalintekijä niin Valioliigassa kuin kaikissa kilpailuissa yhteensä.

Agüero kärsii loukkaantumisesta myös tällä hetkellä, joten ratkaisijan viitta on jälleen tarjolla Sterlingille.

Englannin maajoukkuetähti sortuu välillä vieläkin emämunauksiin maalin edessä, mutta jos Sterling saa kitkettyä ne pelistään ja pääsee vauhtiin heti alkukaudesta, hän kamppailee tosissaan sarjan maalikuninkuudesta.

4. Harry Kane – Tottenham

Kuva: Getty Images

Viime kausi
Ottelut: 29
Maalit: 18
Maalisyötöt: 2
Maaliodottama: 10.6

Kane on ollut Tottenhamin paras maalintekijä kuudella viime kaudella ja hänet on kruunattu Valioliigan maalikuninkaaksi urallaan kahdesti.

Viime kaudella Englannin maajoukkuekippari uhmasi maaliodottamaansa runsaasti, mikä kertoo siitä, että hän on loistava viimeistelijä. Kanen alhainen maaliodottama kertoo toisaalta myös karua kieltä Tottenhamin viime kauden pelaamisesta.

Hän on Tottenhamin selkeä ykkösvaihtoehto piikkiin, sillä muita puhtaita kärkipelaajia joukkueessa ei tällä hetkellä ole. Kane pelaa jokaisen ottelun kunnossa ollessaan, joten minuuttien puutteesta hänen maalimääränsä ei jää kiinni.

Viime kaudella Kane vietti pitkän pätkän sairastuvalla, mutta tuli silti maalipörssissä seitsemännelle sijalle. Kärkikolmikkoon murtautuakseen hänen olisi pitänyt tehdä neljä maalia enemmän.

3. Mohamed Salah – Liverpool

Kuva: Getty Images

Viime kausi
Ottelut: 34
Maalit: 19
Maalisyötöt: 10
Maaliodottama: 19.1

Egyptiläistähti on ollut yksi Valioliigan tehokkaimmista pelaajista palattuaan Englantiin kesällä 2017.

Hän voitti heti paluukaudellaan sarjan maalipörssin ja toissa kaudella hän jakoi maalikuninkuuden Pierre-Emerick Aubameyangin ja Sadio Manén kanssa.

Kunnossa pysyessään Salah on lähes satavarma 20 maalin pelaaja.

Viime kaudella egpytiläiskiituri teki tai syötti maalin keskimäärin noin 99,5 minuutin välein. Jos Salah pääsee tällä kaudella päättämään enemmän hyökkäyksiä, hänen maalisaldollaan kisataan kultaisesta kengästä.

2. Timo Werner – Chelsea

Kuva: Getty Images

Viime kausi (Saksan Bundesliigassa)
Ottelut: 34
Maalit: 28
Maalisyötöt: 8
Maaliodottama: 22.1

Chelsea sai yhden Euroopan kuumimmista hyökkääjistä, kun se pulitti tänä kesänä Werneristä RB Leipzigille 53 miljoonaa euroa. Se voi osoittautua vielä pilkkahinnaksi, jos Saksan maajoukkuekärki jatkaa maalitehtailuaan samaan tahtiin.

Viime kaudella Werner jäi Bundesliigan maalipörssissä vain Bayern Münchenin Robert Lewandowskin taakse. Lewandowski pelasi kenties uransa parhaan kauden, ja hän olisi ollut kenties suurin voittajasuosikki tämän vuoden Ballon d’Or -äänestyksessä, joka peruttiin koronan takia.

Tarjoilusta Wernerin maalimäärän ei pitäisi jäädä kiinni. Hänen tuekseen on hankittu isolla rahalla tähtipelaajia, joiden syöttöjen odotetaan napsuvan kovalla prosentilla tuulennopean saksalaisen juoksulinjalle.

Werner on lähtökohtaisesti Chelsean ykköshyökkääjä, mutta Olivier Giroud ja Tammy Abraham odottavat penkillä nälkäisenä vuoroaan. Saksalaisen on käännettävä kilpailutilanne motivoivaksi tekijäksi.

1. Pierre-Emerick Aubameyang – Arsenal

Kuva: Getty Images

Viime kausi
Ottelut: 36
Maalit: 22
Maalisyötöt: 3
Maaliodottama: 15.7

Arsenalin kapteenista on muodostunut korvaamaton osa joukkuettaan.

Aubameyang takoo maaleja liukuhihnalta, eikä hän hyydy isoissakaan peleissä. FA Cupin loppuottelussa hän ratkaisi kahdella osumallaan voiton Tykkimiehille.

Gabonilaiskärki on yksi sarjan nopeimmista pelaajista, taitava ohittaja ja äärimmäisen hyvä viimeistelijä. Hän on puolustajan painajainen.

Päävalmentaja Mikel Artetan projekti Arsenalissa on ottanut lyhyessä ajassa hyvin tuulta alleen, ja Aubameyang on sen päätähti. Jos Arsenal pelaa hyvän kauden, Aubameyang pelaa hyvän kauden.

Siitä onkin jo aikaa, kun Aubameyang on viimeksi pelannut tehojen valossa vain kohtalaisesti. Hän jäi viimeksi alle 20 sarjaosuman kaudella 2014-15 Borussia Dortmundissa.