Tottenham hävisi ansaitusti valioliigakautensa avausottelun; Everton vei pisteet Dominic Calvert-Lewinin osuman turvin. Spurs-manageri José Mourinho valitteli joukkueensa heikkoa pre-season -tilannetta, joidenkin pelaajien asenneongelmia, ja yksinkertaisesti huonoa kuntoa.

– Hävisimme ottelun, ja tämä tappio on minun vastuullani, valmentaja sanoi.

Mourinhon tiedetään etsivän kuumeisesti kärkipelaajaa. Yhdeksi vaihtoehdoksi on noussut Crystal Palacen kirjoilla oleva, lainalla Trabzonsporissa pelaava norjalainen Alexander Sörloth. Hänestä manageri ei juuri suostunut puhumaan.

– En aio keskustella hänestä. Tarvitsemmeko hyökkääjän? Kyllä. Mutta emme hävinneet tätä ottelua sen vuoksi.

Mourinho kertoi ottelun jälkeen yllättäen myös, että Harry Kane on harjoitellut joukkueen kanssa ennen kauden alkua vain yhden ainoan kerran. Osin rikkonaisuus aiheutuu managerin myös paljastamasta korona-aallosta joukkueessa. Tottenhamin tutkassa kerrotaan Sörlothin lisäksi olleen ainakin Napolin Arkadiusz Milikin, Aston Villaan lopulta päätyneen Ollie Watkinsin, sekä Bragan Paulinhon.

Kaiken tämän keskellä Kanen tilanne ja status joukkueessa hämmentää. Olipa tämän kohdalla sitten kysymys mistä tahansa, riittää Mourinholla mietittävää. Otteluruuhka on melkoinen, eikä pelaajisto avausottelun perusteella ole valmis edes niin sanotusti normaaliin rytmiin.