Everton on asettanut jopa yhdeksän ykkösjoukkueensa pelaajaa myyntiin siinä toivossa, että se saisi takaisin osan niistä rahoista, millä se on siirtoikkunan aikana vahvistanut omaa keskikenttäänsä. James Rodríguez, Allan ja Abdoulaye Doucouré siirtyivät hiljattain Goodison Parkille yhteishintaan 72 miljoonaa euroa.

Gylfi Sigurdsson ja Theo Walcott kuuluvat seuran eniten tienaavien pelaajien joukkoon ja ovat kumpikin myynnissä, kun tarkoituksena on leikata palkkalistoja oikein urakalla. Valitettavasti ne pelaajat, joista Everton haluaa päästä eniten eroon, ovat myös hankalimpia kaupata heidän suurten sopimustensa takia.

Osa pelaajista, jotka urheilutoimenjohtaja Marcel Brands yrittää myydä eteenpäin, ovat selvempiä tapauksia kuin muut. Viime vuodet lainalla viettäneet Cenk Tosun, Muhamed Besic ja Sandro Ramirez eivät esimerkiksi enää lukeudu Carlo Ancelottin suunnitelmiin.

Gylfi Sigurdsson ja Theo Walcott matkalla muualle? Kuva: Getty Images

Everton on valmis kuuntelemaan tarjouksia myös viime kesän hankinnoista, Alex Iwobista ja Moise Keanista. Seura uskoo pulittaneensa hyökkäyskaksikosta ylihintaa, minkä takia se olisi tyytyväinen saadessaan edes osan siitä summasta takaisin, minkä se kummastakin pelaajasta vuosi sitten maksoi (yhteensä 58 miljoonaa euroa).

[readmore from=Siirtouutiset]

Everton on antanut myös keskikenttäpelaaja Fabian Delphille ja brasilialaislaituri Bernardille luvan lähteä seurasta tänä kesänä, sillä kumpaakaan heistä ei mahdu enää joukkueen avaukseen.

Luonnollisesti Everton ei aio luopua kaikista edellämainituista myyntikohteista ennen siirtoikkunan sulkeutumista, koska Ancelottin on yhä pidettävä tietty määrä pelaajia joukkueessaan. Myyntilista kuvaa kuitenkin sitä, miten heikkoa työtä Everton on tehnyt viime vuotisten hankintojensa kanssa.

Lähteet: The Times, The Telegraph