Everton eteni keskiviikkona liigacupin seuraavalle kierrokselle voittamalla Salford Cityn 3-0.

Toffees ei ole ikinä hävinnyt liigacupissa neljännen sarjaportaan joukkuelle, eikä 19. ottelukaan Kakkosliiga-seuraa vastaan tuottanut pettymystä. Salford pelasi ensimmäistä kertaa historiassaan Valioliiga-seuraa vastaan.

Everton siirtyi johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Gylfi Sigurðssonïn kulmapotku tavoitti Michael Keanen, joka nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon sisään. 1-0.

Avausjakso eteni vahvasti Evertonin komennossa, mutta enempää osumia ei nähty. Toffees joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Jarrad Branthwaite nyrjäytti nilkkansa ja teki tilaa Lucas Dignelle.

Everton iski toisen maalinsa 73. minuutilla. Anthony Gordon petasi avopaikan Gylfi Sigurðssonïlle, joka sijoitti pallon verkkoon muutamasta metristä. 2-0.

Kotijoukkue iski vielä kertaalleen noin kymmenen minuuttia myöhemmin. Gordon kaadettiin rangaistusalueella ja Everton sai pilkun, jonka Moise Kean toimitti sisään. 3-0.

Evertonilla oli sauma suurempaankin voittoon, mutta kotijoukkueen maalintekoyritykset päätyivät useammin tolppaan tai ylärimaan kuin maalivahti Václav Hladkýn selän taakse.

Keskiviikkona vauhdissa oli viisi Valioliiga-seuraa, joista kolme eteni kolmannelle kierrokselle. Southampton hävisi kotonaan Mestaruussarjan Brentofordille 0-2 suomalaishyökkääjä Marcus Forssin pelatessa vieraiden rivessä 77 minuuttia. Leeds ja Ykkösliigan Hull olivat varsinaisen peliajan päättyessä tasalukemissa 1-1 ja Hull vei rangaistuspotkukilpailun maalein 9-8.