Wolverhampton tiedotti ostaneensa Barcelonan 26-vuotiaan laitapuolustaja Nelson Semedon. Semedo liittyy Wolves-ryhmään alustavasti kolmivuotisella sopimuksella.

Semedon hinnaksi on arvioitu noin 40 miljoonaa euroa, jonka päälle tulee vielä mahdolliset bonukset. Semedo nousi viime kaudella Barcelonassa isoon rooliin ja pelasi La Ligassa 32 ottelussa, joissa syntyi yksi maali ja neljä maalisyöttöä.

Semedo siirtyi Barcelonaan kesällä 2017, jolloin Barcelona maksoi laitapakista noin 35,7 miljoonaa euroa. Semedon sopimus Wolvesin kanssa on voimassa kesään 2023 saakka, mutta sopimukseen kuuluu myös optio aina vuoteen 2025 asti.

– ”Kehittyminen sydämessä” on yksi Wolvesin tärkeistä arvoista. Jokainen henkilökunnan jäsen, pelaaja, koko seura tekee paljon töitä sen eteen, että kehittyisimme koko ajan.

– Meillä ei usein ole mahdollisuutta hankkia huippupelaajaa huippuseurasta. Nelsonin hankinta osoittaa, ettemme koskaan lopeta kehittymistä (seurana) ja olemme yhä nälkäisiä ja nöyriä sydämessämme, Wolverhamptonin toimitusjohtaja Jeff Shi runoili.

Vähemmän yllättävää on se, että portugalilainen Semedo on agentti Jorge Mendesin asiakas. Mendes on ollut tuomassa Wolverhamptoniin suurinta osaa portugalilaisvahvistuksista, joita joukkueesta löytyy Semedon siirron myötä yhteensä jo kymmenen.

– Valitsin Wolvesin, koska se on erittäin hyvä joukkue, joka pelaa todella hyvää jalkapalloa. Valmentaja Nuno (Espírito Santo) on todella hyvä valmentaja. Opin häneltä varmasti paljon, Semedo kommentoi seuran nettisivuilla.

Semedo on käytettävissä, kun Wolves kohtaa ensi sunnuntaina West Hamin Valioliigassa.

Wolves

@Wolves
Last night at Molineux...

✍️🎥

Muokattu 23.9. klo 13.45: Korjattu Semedon hinnaksi noin 40 miljoonaa euroa, eikä 30 miljoonaa, kuten aiemmin kirjoitettiin.