Charlton Athletic Football Club, lyhyemmin Charlton, vaihtaa omistajaa.

Seuran uusi omistaja on tanskalais-yhdysvaltalainen liikemies Thomas Sandgaard. Hän omistaa nyt Charltonista täydet 100 prosenttia. Kauppa sinetöityi, kun Sandgaard läpäisi EFL:n omistajien ja johtajien testin.

– Tänään on se päivä! Me onnistuimme mahdottomassa. Kiitos teille kannattajille intohimostanne, sinnikkyydestänne ja kärsivällisyydestänne. Ilman teitä ei olisi koko seuraa, Sandgaard kirjoitti Twitteriin postatussa avoimessa kirjeessä.

Sandgaard Capitalin tiedotteessa Sandgard kertoo, että hänellä on kaksi intohimoa, rockmusiikki ja jalkapallo. Sandgaard kertoo rakastuneensa englantilaiseen jalkapalloon, kun hän katsoi tv:stä FA Cupia 1970-luvulla.

– Neljä kuukautta sitten ystäväni kysyi: ”Oletko koskaan miettinyt englantilaisen jalkapalloseuran omistamista?” Ajattelin, että vau, sehän voisi olla aika positiivinen juttu, Sandgaard kertoo.

Charlton on perustettu vuonna 1905. Seura on pelannut Valioliigassa kausina 1998-99 ja 2000-07. Suomen Jonatan Johansson pelasi Charltonissa vuodet 2000-06. Viime kauden päätteeksi seura putosi Mestaruussarjasta Ykkösliigaan.