Leeds voitti sunnuntain ensimmäisessä valioliigaottelussa Sheffield Unitedin 1-0-lukemin Bramall Lanella.

Yorkshire Derbyn ainokaisesta vastasi pelin viime minuuteilla osunut Patrick Bamford, joka on tehnyt maalin jokaisessa pääsarjapelissä tällä kaudella. Hän on Leedsin historian ensimmäinen pelaaja, joka on kyennyt kolmessa ensimmäisessä ottelussa samaan.

Jälleen kerran maaleitta jäänyt Sheffield United on sen sijaan hävinnyt kaikki kolme ensimmäistä valioliigapeliään tällä kaudella.

Leeds United

@LUFC
🙌 YES!!! Yorkshire is ours!

Avausjakson paras maalipaikka nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun John Lundstram pääsi laukomaan lähietäisyydeltä erinomaisen Sheffield United -hyökkäyksen päätteeksi.

David McGoldrick jatkoi Ben Osbornin matalan keskityksen kantapäällään Leeds-maalin suulle, mutta 20-vuotias Illan Meslier torjui Lundstramin yrityksen komeasti tiehensä ja esti jo varmalta näyttäneen osuman erinomaisella heittäytymisellä.

Kentän toisessa päässä lähimpänä kävi Leedsin 27-vuotias maalitykki Bamford. Englantilaishyökkääjän kumpikin puskuyritys meni kuitenkin hieman ohi kohteen.

Toisella puoliajalla Meslier ja Aaron Ramsdale joutuivat kumpikin kerta toisensa jälkeen torjuntatöihin omilla maaleillaan. Jack Robinsonilla oli sen sijaan mahtava tilaisuus ohjata kotijoukkueen kulmapotku sisään, mutta hänen yrityksensä meni hieman ohitse vasemmasta tolpasta 10 minuuttia ennen päätösvihellystä.

Kun ottelua oli jäljellä enää pari minuuttia, siirtyi Leeds ottelussa 1-0-johtoon. Jack Harrison lähetti vaarallisen keskityksen boksiin vasemmalta laidalta ja Bamford puski sen komeasti maaliin.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Patrick Bamford is the first player in Leeds United's history to score in his first three top-flight appearances for the club. Lethal.