Evertonin alkukausi on ollut loistava. Joukkue on aloittanut Valioliigan kolmella voitolla yhtä monesta ottelusta.

Puolustuksen johtajana joukkueessa häärii Michael Keane. Englannin maajoukkueessakin kymmenen kertaa esiintynyt Keane, 27, kertoo katsovansa edelleen videoita maailman parhaista puolustajista, jotta kehittyisi itsekin vielä pelaajana.

Englantilaistopparin roolimallina on toiminut Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Sergio Ramos. Toinen, jonka otteita Keane on videoilta paljon katsellut, on Chelsean entinen kapteeni John Terry.

– Pyrin vieläkin oppimaan lisää ja kehittymään keskuspuolustajana. Virheistä pitää oppia, ja kannattaa seurata maailman parhaiden keskuspuolustajien tekemistä ja ottaa siitä oppia, Keane totesi seuran verkkosivuilla.

– Viimeisen kymmenen vuoden ajan Sergio Ramos on ollut pelaaja, jota olen seurannut eniten. Pelien ollessa tauolla katsoin paljon videoita John Terrysta. Nuorena seurasin myös paljon Rio Ferdinandia, Keane jatkoi.

– Yritän ottaa heistä mallia, ja tuoda samoja asioita omaan pelaamiseeni. Katson Youtubesta videoita, hän jatkoi.

Myös Evertonin manageri Carlo Ancelotti on neuvonut Keanea katsomaan videoita Ramosista, ja erityisesti hänen tekemisestään erikoistilanteissa. Espanjalainen on iskenyt viime vuosien aikana hurjan määrän maaleja puolustajaksi.

– Carlo on työskennellyt maailman parhaiden puolustajien kanssa. Haluan oppia hänen kauttaan asioita. Opin häneltä paljon joka päivä, Keane päätti.