Entinen Arsenal-hyökkääjä Nicklas Bendtner, 32, kertoo Rune Skyum-Nielsenin kanssa tekemässä kirjassaan Both Sides yhteenotosta Arsenalin managerin Arsene Wengerin kanssa kesän 2013 siirtoikkunan lopussa.

Juventus-lainaltaan tuona kesänä palanneen Bendtnerin oli määrä siirtyä kauden 2013-2014 alla Arsenalista Crystal Palaceen. Palace oli tehnyt ison tarjouksen tanskalaiskärjestä, ja Bendtner odotteli hotellihuoneessa yhdessä agenttinsa Tom Brookesin, Crystal Palacen puheenjohtajan Steve Parishin ja managerin Ian Hollowayn kanssa faksia Wengerin allekirjoituksella.

Faksin sijaan ranskalaismanageri soitti Bendtnerille kertoen, että siirtoa ei voida hyväksyä, koska Arsenal ei ole löytänyt korvaajaa hänelle. Hänen oli jatkettava seurassa Olivier Giroud’n varamiehenä.

Tämä sai Bendtnerin tunteet kuohahtamaan.

– Löin luurin korvaan ja katsoin Tomia, joka kohautteli olkapäitään. Sitten soitin takaisin. Sanoin paljon rumia ja epäkunnioittavia asioita. Sanoin häntä kusipääksi ja runkkariksi, Bendtner kertoo.

Bendtner korosti purkauksensa perään, että olisi parasta molemmille osapuolille, jos tiet erkaantuisivat.

– Se ei tule tapahtumaan. Nähdään harjoituksissa, Wenger oli todennut kirjan mukaan viileästi takaisin.

Bendtner saapui seuraavana aamuna varhain Arsenalin harjoituskeskukseen ja meni suoraan Wengerin huoneeseen.

– Me unohdamme tämän ja menemme eteenpäin, Wenger oli päättänyt keskustelun.

Bendtner pelasi tuolla kaudella Arsenal-paidassa vain 157 minuuttia tehden niissä kaksi maalia. Seuraavana kesänä hän siirtyi saksalaisseura Wolfsburgiin.

Nykyään Bendtner pelaa kööpenhaminalaisen Tårnby FF:n yli 32-vuotiaiden ikämiesjoukkueessa.