Siirtoikkunan viimeisenä päivänä uutisoitiin siitä, miten ”Arsenal on antanut kenkää Gunnersaurukselle”.

Kyse on siis siitä, että seura lomautti henkilön, joka on työskennellyt maskottihahmon sisällä. Ajoitus tai muukaan ei toki Arsenalin taholta mennyt asiassa täysin nappiin, vaikka toisaalta sellaisen työntekijän lomautus, joka ei vallitsevissa oloissa voi tehdä työtään, ei ole kovin poikkeuksellista.

Joka tapauksessa toimenpide herätti yleisöissä närää, ja joku ehti jo ihmetellä, miksei vaikkapa joku valtavia palkkoja nauttivista pelaajista riennä apuun. No, hyvät naiset ja herrat; Mesut Özil(in mediatiimi):

Mesut Özil

@M10
I was so sad that Jerry Quy aka our famous & loyal mascot @Gunnersaurus and integral part of our club was being made redundant after 27 years. As such, I’m offering to reimburse @Arsenal with the full salary of our big green guy as long as I will be an Arsenal player...

Özil, jonka viikkopalkka juoksee siitä huolimatta, että pelaaja itse (otteluissa) ei, tarjoutui tiistai-iltapäivällä maksamaan Gunnersaurus-operaattorin palkan kokonaisuudessaan, niin kauan kuin hän itse on Arsenalin pelaaja.

Saksalaisen sopimus päättyy 30. kesäkuuta, 2021. Hänen sosiaalisen median työryhmänsä on huippuluokkaa, eikä kyseessä ole lainkaan ensimmäinen tempaus, jossa pelaaja ja seura asetetaan ikään kuin aidan eri puolille.

Arsenalin lienee vaikea kieltäytyä Özilin tarjouksesta. Mitä Gunnersaurus sitten mahdollisen uudelleenpalkkauksen myötä tekee tilanteessa, jossa yleisö ei stadioneille pääse, on toinen juttu.