Tiistaina uutisoitiin, että Chelsean vastikään kiinnittämä toppari Malagang Sarr jatkaa uraansa ainakin yhden kauden ajan FC Portossa. Kuten Bluesin tapauksessa yleensä, nuoremman pään pelaajia kalastellaan isoilla verkoilla, ja pääsääntöisesti kaikki heistä lainataan heti edelleen – pienen promillen joskus päästessä koettamaan siipiään myös Valioliigassa.

Toinen valioliigaseuran kirjoilla oleva pelaaja, Marko Grujic tietää lainapesteistä jo jonkin verran. Sen jälkeen kun Liverpool hankki serbialaisen vuonna 2016, tämä on kantanut niin kasvattiseuransa Red Starin, kuin Cardiffin ja Hertha Berlinin paitoja – kääntyen aina välillä Merseysidella. Valioliigaminuutteja 24-vuotiaalla on neljältä vuodelta koossa yhteensä 52. Grujicin seuraava lainaseura on myös FC Porto, pestin kestäessä alustavasti ensi kesäkuun loppuun.

Felipe Anderson oli yksi Manuel Pellegrinin jakson profiilihankinnoista West Hamiin. Myös hän pelaa ensi kesään saakka lainalla Portossa. Brasilialainen oli yksi nimi siinä suurehkossa pelaajien joukossa, josta Irons halusi ennen alkanutta kautta hankkiutua eroon. Nyt seura siinä onnistui, ainakin osittain. Vaikka Anderson saapui sumusaarille vasta vuonna 2018, on hänellä tässä mainitusta kolmikosta selkeästi vankin kokemus Valioliigasta; yli 4500 peliminuuttia.

David Gold

@davidgold
Good evening All,

Felipe Anderson - Loan to FC Porto

I can confirm that all documentation has now been signed and lodged in respect of Andersons Loan to FC Porto, which will be until 30th June 2021. Good luck Felipe. dg