José Mourinho voi joltain osin puhua Tottenhamista joukkueena, jota ei ole itse rakentanut. Portugalilainen tuli joukkueen ruoriin kesken viime kauden, marraskuussa. Yksi hänen ensimmäisistä omista hankinnoistaan seuraan oli tammikuussa saapunut nuori maanmies, Gedson Fernandes.

21-vuotias keskikenttäpelaaja on osoittautumassa vähemmän kunniakkaaksi osoitukseksi managerin vainusta. Hän on tällä kaudella esiintynyt Spurs-paidassa yhden kerran, pelattuaan tunnin verran Liigacup-ottelusta Chelseaa vastaan. Koko kevätkaudella minuutteja tuli seitsemässä valioliigaottelussa yhteensä jota kuinkin yhtä monta; 61.

Pysyvästi Fernandes ei kuitenkaan valkopaitoja edusta – hänen on määrä palata Benficaan ensi vuoden kesäkuussa. Laina-ajasta Spurs pulittaa neljä ja puoli miljoonaa euroa.

Nyt Fernandes on yksi niistä nimistä, jotka jäivät rannalle Eurooppa-liigan lohkovaiheesta. Kokeneemmista pelureista 30-vuotias Danny Rose voi miettiä, onko toistakymmentä vuotta jatukunut sitoutuminen seuraan sittenkään ollut hyvä valinta. Rose ei ole mukana UEL-listalla, eikä todennäköisesti muissakaan Mourinhon suunnitelmissa. Hänen uskotaan etsivät siirtoa Mestaruussarjan seuraan, 16. lokakuuta asti avoinna olevan kotimaisen siirtoikkunan aikana.