Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Aidy Boothroyd odottaa Arsenalin hyökkääjältä Eddie Nketiahilta isoja tekoja tulevaisuudessa.

Nketiah, 21, on nousemassa Arsenalissa hiljalleen isompaan ja isompaan rooliin. Alkaneella kaudella hän on päässyt kentälle jokaisessa sarjapelissä ja onnistunut kertaalleen maalinteossa.

Nuorten joukkueissa Nketiah on jo pitkään nauttinut isoa vastuuta ja kiittänyt siitä hurjilla maalimäärillä. Englannin U21-maajoukkueessa hän on pelannut 11 ottelua ja tehnyt 13 maalia.

Boothroyd uskoo, että Nketiah voi nousta A-maajoukkueen entisen tähtihyökkäjän Alan Shearerin ja nykyisen kapteenin Harry Kanen tasolle, jos jatkaa samaa mallia.

– Jokaisen sukupolven pelaajia verrataan aina huippupelaajiin, sanoi Boothroyd Evening Standardin mukaan.

Nketiah on pelannut Arsenalin ykkösmiehistössä 43 ottelua. Kuva: Getty Images

– Jos Eddie pääsee urallaan Alanin ja Harry Kanen tavoin siihen pisteeseen, jossa hänen tiedetään tekevän aina paikasta maalin, siinä vaiheessa hän nousee nuoresta pelaajasta seuraavalle tasolle.

– Hän ei ole ihan vielä siinä pisteessä, mutta ei kaukanakaan. Jo se, että hänestä puhutaan samassa yhteydessä mainitsemieni pelaajien kanssa kertoo, kuinka paljon minä arvostan häntä ja kuinka paljon me systeemissä [maajoukkueissa] arvostamme häntä.

– Häntä odottaa isot asiat. Hänestä huokuu vastuullisuutta ja johtajuutta. Hän on luontainen jalkapalloilija. Lisäksi hän on hyvin ammattimainen.

– Jos pitäisi antaa esimerkki siitä, miltä nuoren Englannin maajoukkuepelaajan haluttaisiin näyttävän, niin se olisi hän.