Maalivahtilegenda Peter Schmeichel sanoo, että reilut viisitoista vuotta sitten uransa lopettanut David Seaman oli Englannin edellinen selkeä ykkösvahti.

Englannin maalivahtitilanteesta on käyty viime aikoina paljon keskustelua, kun Evertonin ja maajoukkueen ykköstorjujalle Jordan Pickfordille on sattunut kohtalokkaita kömmähdyksiä. Hänen lisäksi maajoukkueen mukana ovat tällä hetkellä Manchester Unitedin Dean Henderson ja Burnleyn Nick Pope.

Henderson pelasi kaksi loistavaa kautta putkeen Sheffield Unitedissa, mutta Manchesteriin palattuaan hän on jäänyt kakkosvahdiksi David de Gean taakse. Pope pelasi viime kaudella Valioliigassa 15 nollapeliä, mutta tällä kaudella hän on päästänyt kolmessa sarjapelissä yhteensä kahdeksan maalia.

Seaman pelasi viimeisen A-maaottelunsa vuonna 2002. Hänen jälkeensä Englannin ykkösvahdin paikkaa ovat pitäneet muun muassa Joe Hart, Paul Robinson, David James ja Robert Green.

Englannin tämänhetkinen kolmikko ei tee vaikutusta Tanskan entiseen luottotorjujaan Schmeicheliin.

– Nyt puhutaan kolmesta maalivahdista. Yksi [Pickford] on pelannut maajoukkueessa kolme vuotta ja tehnyt virheitä Valioliigassa. Yksi [Henderson] ei pelaa ollenkaan, pelasi viime kaudella Sheffield Unitedissa. Ja yksi [Pope] pelaa Burnleyssä, joka on vihoviimeisenä Valioliigassa.

Seaman esiintyi Englannin A-maajoukkueessa 75 kertaa. Kuva: Getty Images

– Milloin Englannilla on viimeksi ollut ykkösvahti? Joe Hart pelaa yhä. Miksi hän ei ole ykkösvahti? Hän on vasta 33-vuotias. Hänellä on luultavasti huippuvuotensa menossa.

– Jos minun pitäisi vastata, niin sanoisin varmaan David Seamanin. Hän on luultavasti edellinen ykkösvahti, joka teillä on ollut.

Schmeichelin mukaan Pickfordin pitäisi yksinkertaistaa pelaamistaan.

– Hänestä luultavasti tuntuu, että hänen on jatkuvasti todistettava maailmalle olevansa paras, ja siitä ne isot virheet tulevat. Hän yrittää lähteä keskityksiin, joihin hän ei voi mitenkään ehtiä.