EFL on hylännyt Valioliigan tarjoaman koronatukipaketin.

Valioliigaa on useampaan otteeseen kehotettu rientämään alempien sarjojen (ja ennen kaikkea alemmilla sarjaportailla pelaavien seurojen) tueksi. EFL on pyytänyt 250 miljoonan punnan tukea, minkä Liverpool ja Manchester United olisivat omassa Project Big Picture -ehdotuksessaan myöntäneet.

Big Picture kaadettiin, ja nyt Valioliiga teki oman ehdotuksensa. Summa oli viidesosa pyydetystä, eli 50 miljoonaa puntaa. Lisäksi summa olisi kohdistettu Ykkösliigan ja Kakkosliigan seuroille, eli Mestaruussarjan seurat olisivat jääneet ilman tukea. Se ei kelvannut EFL:lle, joka hallinnoi kaikkia kolmea.

– Tämä nähtiin yrityksenä lyödä kiilaa sarjaportaiden välille. Suurin osa päätyi yhteisymmärrykseen siitä, että tämä olisi aiheuttanut sodan EFL:n sisällä, jos Mestaruussarja olisi jäänyt ilman tukea, Kakkosliigassa pelaavan Tranmere Roversin varapuheenjohtaja Nicola Palios sanoi The Timesille.

EFL toisti samaa sanomaa omassa tiedotteessaan, minkä lisäksi se tyrmäsi paketin suuruusluokan.

– EFL on kertonut hyvin selkeästi taloudellisista vaatimuksistaan, joita tarvitaan paikkaamaan kausien 2019-20 ja 2020-21 menetettyjä lipputuloja. EFL:n seurat arvostavat sitä, että konkreettinen tarjous on nyt tehty, mutta 50 miljoonan punnan kokonaistuki jää pahasti vajaaksi, tiedotteessa sanottiin.