Viime kaudeksi Valioliigaan nousseen Sheffield Unitedin pyristelyt pitivät joukkueen pitkään todellisen yllättäjän asemassa. Chris Wilderin manageroiman ryhmän tie näytti vievän jopa europeleihin saakka, kunnes loppukausi osoitti Bladesille sarjataulukon sijan yhdeksän.

Tämän kauden pistepotti aukesi yhdellä yksiköllä, kun joukkue ylsi kotitasapeliin Fulhamia vastaan sunnuntaina. Unitedin sijoitus on tällä hetkellä sarjapaikan pitämiseen nipin napin riittävä 17., eikä viime vuoden kaltainen yllätysmenestys näytä todennäköiseltä.

Entistä vaikeammaksi Blades-taipale muodostui, kun maanantaina kerrottiin runkopelaajiin kuuluvan John Fleckin joutuvan sivuun. Selkävaivat pitävät skotti-keskikenttäpelaajan poissa tositoimista arviolta neljästä kuuteen viikkoon.

30 ottelussa viime kaudella esiintynyt 29-vuotias saa katsella sivusta joukkueensa seuraavat pelit, joissa vastukset eivät ole helpoimmasta päästä; Liverpool, Manchester City ja Chelsea.

Fleckin lisäksi Wilderin miehistöstä loukkaantuneina ovat puolustaja Jack O’Connell, kärki Lys Mousset, sekä Fulham-ottelussa aivotärähdyksen saanut laitapakki Max Lowe. Myös West Bromista hankittu laituri Oliver Burke kärsii kolhusta.