Myöhemmin tiistaina valioliigajoukkueiden lopulliset kokoonpanot julkaistaan alkaneelle valioliigakaudelle 2020-21. ESPN:n tietojen mukaan Arsenal on jättänyt kokoonpanonsa ulkopuolelle koko joukkueen kallispalkkaisimman pelaajan Mesut Özilin.

Kokoonpanot ovat lopullisia kauden ensimmäiselle puoliskolla. Niihin voi tehdä muutoksia seuraavan kerran tammikuun siirtoikkunan jälkeen.

Arsenalin valioliigakokoonpanon ulkopuolelle jää tiettävästi myös puolustaja Sokrátis Papastathópoulos, jonka sopimus on päättymässä Özilin tavoin ensi kesänä. Sokratis pelasi viime kaudella 19 valioliigaottelussa, mutta Mikel Artetan tultua manageriksi, hänen roolinsa jäi olemattomaksi. Özil sen sijaan pelasi viime kaudella 18 valioliigaottelussa tehden yhden maalin.

Özil ei ole suostunut purkamaan sopimustaan Arsenalin kanssa ja hänestä on tullut seuralle todellinen riippakivi. Özil tienaa viikossa lehtitietojen mukaan noin 350 000 puntaa. Nyt Özilin pelihaaveille ollaan lyömässä viimeinen naula arkkuun, kun hänet ollaan jättämässä lopullisen valioliigakokoonpanon ulkopuolelle. Käytännössä se tarkoittaa sitä, ettei Özililä nähdä enää Arsenalin paidassa, sillä Özil ei myöskään ole Arsenalin Eurooppa-liigan kokoonpanossa.

Özil voidaan nähdä periaatteessa FA Cupin tai liigacupin otteluissa, mutta nähtäväksi jää suostuuko saksalainen keskikenttäpelaaja pelaamaan vain cupin otteluissa.

Vaihtoehtoja Özilillä ei hirveästi ole. Siirtoikkuna on käytännössä kaikissa Euroopan huippusarjoissa jo kiinni, paitsi Portugalissa, jossa siirtoja voidaan tehdä 25. lokakuuta saakka. Portugalin lisäksi siirto voisi olla mahdollista Qatariin, jossa siirtoikkuna sulkeutuu myös 25. lokakuuta, tai MLS-ään, jossa ikkuna sulkeutuu 29. lokakuuta.

James Olley

@JamesOlley
Mesut Ozil looking increasingly likely to have played his last game for Arsenal after being omitted from 25-man PL squad (along with Sokratis.) Club making it pretty clear - again - they want him out before the end of his £350k-a-week contract.
espn.co.uk/football/arsen…
espn.co.uk

Arsenal axe Ozil from Premier League squad

Mesut Ozil could have played his last game for Arsenal after he was left out of the club's 25-man Premier League squad.

Muokattu 20.10. klo 16.03: Lisätty, että kokonpanot ovat lopullisia kauden ensimmäiselle puoliskolle, ja että muutoksia voi tehdä tammikuun siirtoikkunan jälkeen.