Chelsean entinen huippupelaaja Gianfranco Zola uskoo, että yllättäen seuran valioliigamiehistöön nimetty ex-maalivahti Petr Čech voi tarvittaessa paikata alisuoriutuvaa Kepa Arrizabalagaa vielä 38 vuodenkin iässä.

Čech ripusti hanskat naulaan vuonna 2019, pelattuaan uransa viimeiset neljä vuotta Arsenalissa. Tšekkivahti palasi sen jälkeen Stamford Bridgelle, missä hän on työskennellyt seuran teknisenä johtajana viimeiset 16 kuukautta.

Nyt Chelsea on pyytänyt Čechiä putsaamaan pölyyntyneen kypäränsä ja tukemaan Frank Lampardia hänen suurimman huolenaiheensa, eli maalivahdin tontin parissa.

Čech on nokkimisjärjestyksessä neljäntenä Rennesistä hankitun Édouard Mendyn, Kepan ja Willy Caballeron takana, minkä takia häntä ei todennäköisesti nähdä kentällä koko kauden aikana.

Zolan mukaan 494 ottelua Chelsealle torjunut Čech voi kuitenkin yhä vastata kutsuun tarpeen tullen.

Petr Čech pelasi Arsenalille 139 ottelua. Kuva: Getty Images

– Olen hyvin yllättynyt siitä, Zola vastasi talkSPORTin haastattelussa kysyttäessä Lampardin ratkaisusta lisätä Čech takaisin Chelsean maalivahtiosastolle.

– Nykyään 38 vuoden iässä se on kuitenkin melko normaalia [pelata], varsinkin maalivahdeille. Petr’llä on uskomattoman paljon taitoa ja kokemusta, mutta en tietenkään tiedä hänen tämänhetkisestä kunnostaan sen paremmin.

– Mutta hänen kokemuksellaan ja taidoillaan en epäile yhtään, etteikö hän voisi yhä hypätä tolppien väliin vielä tänäkin päivänä.

Kepalle Zola halusi antaa myös rohkaisevia sanoja espanjalaisvahdin heikosta vireestä huolimatta.

[readmore from=Chelsea]

– Tiedän, että hän on hyvin nuori ja hän saapui Chelseaan isolla rahalla. Se on suuri taakka kantaa harteilla, ja se on varmasti vaikuttanut myös hänen esityksiinsä, Zola pohti.

– Ymmärtäisin pienet hankaluudet, mutta tilanne on eskaloitunut odotettua huonommaksi ja se on yllättänyt minut. Tunnen myötätuntoa poikaa kohtaan, koska hän on hyvä poika ja hyvä maalivahti.

– Hänen on otettava itseään niskasta kiinni ja osoitettava ihmisille olevansa erilainen, koska uskon että hänellä potentiaalia.