Mesut Özilin agentti on hypännyt Arsenalin kimppuun ja vaatinut seuralta ”rehellistä selitystä” sille, miksi hänen kallisarvoinen asiakkaansa jätettiin sekä Valioliigan että Eurooppa-liigan miehistön ulkopuolelle aiemmin tällä viikolla.

Arsenal-manageri Mikel Arteta kertoi hyvällä omatunnolla, ettei 32-vuotiaalle saksalaistaiturille löytynyt paikkaa hänen suunnitelmistaan pelillisten syiden vuoksi. Espanjalaisluotsi totesi samalla epäonnistuneensa tehtävässään tuoda Özilin parhaat puolet esiin, mistä pelaajan agentti oli myös täysin eri mieltä.

Erkut Sögüt, joka tehtaili Özilille Valioliigan historian suurimman pelaajasopimuksen tammikuussa 2018, on syyttänyt Arsenalia ja Artetaa valehtelemisesta ja vaatinut rehellistä selitystä entisen Real Madrid -tähden kohtelulle.

– Arsenalin fanit ansaitsevat rehellisen selityksen. Ei sitä, että [Arteta] sanoo epäonnistuneensa Özilin kanssa, Sögut kertoi perjantaina ESPN:n haastattelussa.

– Sinä et epäonnistunut Özilin kanssa, sinä epäonnistuit olemaan reilu, rehellinen ja selkeä. Sinä et osannut kohdella kunnioituksella ihmistä, jolla on voimassa oleva sopimus ja joka on ollut alusta alkaen lojaali.

Mesut Özil istui sateenvarjon alla, kun Arsenal kamppaili Southamptonia vastaan kesäkuussa. Kuva: Getty Images

– Jokainen henkilö seuran ulkopuolella tietää, ettei Öziliä ole kohdeltu reilusti. Arteta ei antanut hänelle edes tilaisuutta tällä kaudella. Jos pelaajalla on sopimus, hänellä pitäisi olla mahdollisuus jäädä ja taistella peliajasta. Mesut ei saanut sitä mahdollisuutta.

[readmore from=Mesut-Özil]

– Juttelin vähintään viiden Özilin joukkuetoverin kanssa. He sanoivat, että Mesut on yksi heidän parhaista pelaajistaan, eivätkä he ymmärrä miksi hänet on jätetty ulkopuolelle. Joten jos ongelma ei ole harjoituksissa tai kentällä, niin mihin nämä ”pelilliset syyt” oikein perustuvat?

– Jos avaat suusi, sinun tulisi kertoa totuus. Totuus, jonka Arsenalin kannattajat ansaitsevat kuulla. Muuten sinun ei tulisi sanoa sanaakaan, Sögüt puhutteli.

Haastattelun lopuksi Sögüt vihjasi, että Özilin ja Arsenalin julkinen välienselvittely on vielä kaukana valmiista.

– Mesut ei voi puhua nyt, luottamuksellisista syistä johtuen. Jonain päivänä hän kuitenkin tulee puhumaan. Sitten näemme, mitä ihmiset ovat [tästä kaikesta] mieltä, Sögüt päätti.