André Schürrle ei enää 29-vuotiaana ole keskikenttäpelaaja, laituri, tai muunkaan paikan pelaaja. Hän on ex-jalkapalloilija. Uran viimeiseksi seuraksi jäi Borussia Dortmund, jota ennen matka ehti viedä muiden Fulhamiin, Moskovan Spartakiin, sekä Chelseaan. Viimeksi mainitussa valmentajana toimi Schürrlen aikana nykyinen Tottenham-käskijä José Mourinho.

Saksalaisen muistot kanssakäymisestä valmentajan kanssa eivät ole valoisimmasta päästä.

– Hän on julma mies. Mietin tuolloin itsekseni, että mitähän ihmettä hän tekee, miksi hän kohtelee minua näin, miksi hän tekee näin ihmisille?

Toimittaja Joko Winterscheidtin videohaastattelussa puhunut 57 A-maaottelun ammattilainen sanoo perspektiivin lopulta auttaneen ymmärtämään portugalilaisen tarkoitusperiä.

– Myöhemmin ymmärsin, mitä hän halusi, ja millaisilla resursseilla tuolloin toimi. Silloin en pystynyt käsittämään kaikkea sitä karskiutta, ja psykologista painolastia, jota hän päälleni kasasi. Kaikki tämä oli silloin hyvin raskasta, ja muistan miettineeni etten jaksa tuota menoa pitkään.

Omaperäiseksi luonnehditulla valmentajalla on tiettävästi myös huumorintaju, joka vain välttämättä ei aina aukea sen paremmin yleisölle kuin kohteelleenkaan.

– Tapasin hänet jo ennen siirtymistäni Chelseaan, Michael Ballackin jäähyväisottelussa, jossa hän toimi valmentajana. Hän tarkkaili minua silloin siirron varalta, ja sanoi että lainaa minut Southamptoniin, ellen tee pelissä kahta maalia. En pystynyt sanomaan, oliko kyseessä vitsi.