Manchester City on hankkimassa nuoren ja lupaavan Filip Stevanovićin serbialaisseura FK Partizanista noin 6,6 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan, uutisoi The Athletic.

Stevanović, 18, on tehnyt Partizanille kolme maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä 10 sarjaotteluun tällä kaudella. Koska siirtoikkuna on toistaiseksi kiinni, liittyy hän Manchester Cityn kirjoille vasta tammikuussa.

Stevanović on oikeajalkainen laitahyökkääjä, joka pelaa yleensä kentän vasemmalla laidalla. Hän murtautui Partizanin ykkösmiehistöön kaudella 2018-19 ja ansaitsi pysyvän paikan joukkueesta viime vuonna.

Serbialaislaiturista tuli Partizanin kolmanneksi nuorin pelaaja tehdessään debyytin seuralle vain 16 vuoden ja 2 kuukauden ikäisenä joulukuussa 2018. Hän on myös seurahistorian nuorin maalintekijä UEFA:n kilpailuissa.

Filip Stevanovic jahtaa Manchester Unitedin Daniel Jamesia. Kuva: Getty Images

Stevanović teki Eurooppa-liiga-debyyttinsä viime kauden lohko-ottelussa Manchester Unitedia vastaan. Ole Gunnar Solskjærin miehistö voitti kyseisen kamppailun 1-0 vieraissa.

[readmore from=Manchester-City]

Stevanovićin ei odoteta pelaavan vielä tällä kaudella Pep Guardiolan miehistössä. Manchester Cityllä on tapana kaapata Euroopan lupaavimpia pelaajia itselleen ja lainata heitä yhteistyöseuroihinsa marinoitumaan ennen tilaisuutta ykkösjoukkueen paidassa.

Ainoastaan yksi heistä, Oleksandr Zinchenko, on tosin selvinnyt Cityn avaukseen asti. Huddersfieldin ostama Aaron Mooy ja Aston Villaan kaupattu Douglas Luiz ovat esimerkkejä lupaavista hankinnoista, jotka City on lopulta vain myynyt voitolla eteenpäin.

Brasilialainen laitapuolustaja Yan Couto, 18, on tällä hetkellä yksi Manchester Cityn arvostetuimpia huippulupauksia. Viime tammikuussa noin 6 miljoonalla eurolla hankittu laitapuolustaja pelaa nyt lainalla Cityn sisarseurassa Gironassa.