Donny van de Beek teki suuren virheen siirtyessään tänä kesänä Manchester Unitediin, väittää hollantilainen jalkapallolegenda Marco van Basten.

Manchester United hankki 25-vuotiaan van de Beekin Ajaxista viime kesänä, maksaen lupaavasta keskikenttäpelaajasta noin 40 miljoonaa euroa.

Vaikka kulut olivatkin korkeat, on Ole Gunnar Solskjær päästänyt hänet vain neljästi vaihdosta kentälle Valioliigassa. Viime lauantaina hän istui koko ottelun penkillä, kun Manchester United pelasi maalittoman tasapelin Chelseaa vastaan.

Donny van de Beek teki valioliigadebyytissään maalin Crystal Palacea vastaan, mutta avaukseen häntä ei vielä ole uskallettu heittää. Kuva: Getty Images

– Donnyn ei olisi pitänyt mennä Manchester Unitediin. Kun olet hyvä pelaaja, sinun on päästävä pelaamaan joka viikko, van Basten kertoi Ziggo Sportille.

– Kuuden tai seitsemän ottelun pelaaminen tänä vuonna, se on Donnyn tasoiselle pelaajalle todella huono tilanne. Se on järkytys ottelurytmille.

LUE MYÖS: Man Unitedin ex-pelaajilta suorat sanat Donny van de Beekin tilanteesta: ”Me emme tarvitse häntä, se on totuus”

– Toki hän tienaa paljon enemmän kuin ennen, mutta huipputason pelaajana sinun on oltava kriittinen ja otettava myös peliaika paremmin huomioon kun siirryt uuteen seuraan. Donnyn olisi pitänyt odottaa parempia mahdollisuuksia ja siirtyä toiseen seuraan.