Maanantai-illan valioliigatoiminnan aloitti kahden Albionin kohtaaminen Amex Stadiumilla, jossa yhteen iskivät Brighton ja West Bromwich. Varsinaista jalkapallojuhlaa ei nähty, hyvin kaksijakoinen näytelmä kylläkin. Loppulukemat 1-1 kertovat sekä tuurista että tasaisuudesta.

Yksi isäntien tukipilareista, toppari Lewis Dunk aloitti punaisen kortin tuoman pelikieltonsa suorittamisen.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
👇 Here’s how Albion will take to the field against @WBA at the Amex.

📲 snickersuk.com

#BHAFC 🔵⚪️

Vieras-Albionin maalille asettui jo 100. perättäisessä sarjapelissä Sam Johnstone.

West Bromwich Albion

@WBA
📋 This evening’s starting XI at the Amex Stadium.

#BHAWBA | #WBA

Ensimmäisen vartin tilastot kertoivat vieraiden aktiivisuudesta, mutta Brighton alkoi pian saada käännettyä varsinkin Tariq Lampteyn nopeutta hyödykseen.

Neal Maupay roiskaisi pallon läheltä ohi Johnstonen, kun pelattiin 16. minuuttia – tilanne kuitenkin paitsio.

24. minuutilla Maupay pääsi Adam Lallanan syötöstä maalintekotilanteeseen sääntöjen puitteissa – Johnstonelta hyvä jalkatorjunta. Paine oli joka tapauksessa lähes koko ajan WBA:n päädyssä.

Huonotasoisen jakson lopulla nähtiin maali – luonnollisesti oma sellainen. Brighton-toppari Dan Burn lähti pitkään kuljetukseen, ja onnistui omintakeisella tyylillään rynnistämään pallon hyökkäyksen tapaiseen. Lamptey taisi olla viimeinen flipperipalloon koskenut kotijoukkueen pelaaja. Branislav Ivanovic purki pelivälineen maaliviivalta – voimalla päin Jake Livermorea, josta pallo omiin.

2017 - Jake Livermore's own-goal was West Bromwich Albion's first in the Premier League since December 31st 2017 against Arsenal (via James McClean). Calamity.

Brightonille etulyöntiasema oman maalin turvin ei ole täysin uusi asia.

5 - Since the start of last season, no side has benefited from more own-goals in the Premier League than Brighton (5, alongside Tottenham). Comedy.

Toisen jakson alkuminuuteilla West Brom sai viimein muutaman harkitumman oloisen hyökkäyksen aikaan, ei niistä kuitenkaan kummempaa tulosta tai vaaraa aikaan.

Tunnin vaiheilla molemmat tekivät vaihtoja, WBA:n Slaven Bilic lähetti kentälle Callum Robinsonin ja Kyle Edwardsin. Vieraat saivat pian vaihtojen jälkeen kaksi hyvää maalipaikkaa. Mateus Pereiran veto painui vähän ohi, Filip Krovinovicin vetoon taas ehti Mat Ryan.

Brighton joutui luopumaan pelin hallinnasta viimeistään vaihtojen myötä. Lallanan kunto saattaa toki olla siinä tilassa, ettei konkari koko ottelua vielä jaksa painaa, mutta hänen vaihtamisensa Pascal Grossiin ei ainakaan auttanut sinisten rakentelua.

76. minuutilla Pereira ampui jälleen, kaukaa lähtenyt kierre kimposi ulos vasemmasta tolpasta.

@WBA
76’ | Inches away from an equaliser. Pereira has just clipped the outside of the post with an effort from the edge of the box.

🔵⚪️ 1-0 💚💛 | #BHAWBA

83. minuutilla WBA sai ansaitun tasoituksen. Robinson sai paljon tilaa oikealla, ja keskitti boksiin. Pienen pompun jälkeen pallo Karlan Grantille, joka iski tilanteeksi 1-1.

@WBA
83’ | Robinson’s low cross lands at Grant’s feet. He tees himself up and smashes the ball into the roof of the net. GET IN!

🔵⚪️ 1-1 💚💛 | #BHAWBA

@WBA
YESSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Maalintekoyritykset kirjattiin ottelun toisella jaksolla vieraille 1-6, mutta tasoitumaalia enempää joukkue ei aikaan saanut. Brighton jatkaa liigaa 16., West Brom 17. sijalla.