Liverpoolin keskuspuolustus menetti jälleen yhden pelaajan, kun Fabinho loukkaantui Mestarien liigan ottelussa Midtjyllandia vastaan tiistaina. Jürgen Kloppin mukaan Fabinhon loukkaantuminen oli viimeinen asia, mitä joukkue nyt tarvitsi.

Liverpoolin alakerrasta ovat sivussa Fabinhon lisäksi ykköstoppari Virgil van Dijk sekä Joël Matip.

– Tämä oli ehdottomasti viimeinen asia, mitä tarvitsimme. Mitä voin sanoa? Hän tunsi takareidessään jotain, ja se ei ole hyvä asia. Se ei tuntunut niin pahalta, hän sanoi, että olisi ehkä voinut jatkaa pelaamista, mutta ilman nopeita spurtteja. Eihän se ainakaan auta tilannettamme tuolla pelipaikalla, Klopp totesi ottelun jälkeen BT Sportille.

C Moren asiantuntijana tiistaista peliä seurannut entinen Liverpoolin kapteeni Sami Hyypiä vitsaili ottelulähetyksessä Kloppin hankalasta asemasta loukkaantumisten kanssa.

– En tiedä, hän (Klopp) lähti juoksemaan koppiin. Minulla on puhelin taskussa, mutta ei ole vielä soinut. Alkaa nuo topparit loppua, että alkaako hän kohta soittelemaan tänne päin, että pitäisi laittaa nuo kengät taas jalkaan, Hyypiä totesi naursekellen.

Fabinhon tilalla nähtiin 19-vuotias Rhys Williams, joka hoiti oman leiviskänsä hyvin. Klopp antoi ottelun jälkeen kehut nuorelle topparille, joka oli ennen tiistaita pelannut minuutin Mestarien liigaa ja nolla minuuttia Valioliigaa. Viime kaudella Williams pelasi vielä National League North -amatöörisarjaa Kidderminster Harriersin riveissä.

– Hän pelasi erittäin hyvin. Ainoa ongelma on se, että West Ham -otteluun on vain neljä päivää, ja te teette hänestä joka päivä artikkeleita. Sen jälkeen hänen on osoitettava, että hän pystyy käsittelemään sen yhtä hyvin, koska ennen tätä hänen ympärillään oli hyvin rauhallista. Yritämme toki pitää asian niin.

– Hän on lahjakas ja hän pelaa 19-vuotiaana Englannin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Hän ei ole vielä pelannut Valioliigassa, mutta Mestarien liigassa hän on esiintynyt kahdesti. Hän voitti molemmat ottelut, mikä on melko harvinaista, Klopp sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Topparitilanne todella huolestuttava

Kloppilla todella riittää pohdittavaa. Keskuspuolustuksesta puuttuu valtava määrä laatua ja kokemusta. Van Dijk on sivussa mahdollisesti koko kauden. Fabinhon loukkaantumisesta tiedetään enemmän lähipäivien aikana. Loukkaantumisesta kuntoutuva Matip ei ole vielä pelikunnossa, eikä Klopp halua ottaa riskejä loukkaantumisesta kuntoutuvien kanssa tässä vaiheessa kautta.

– Jos kautta olisi jäljellä enää yksi ottelu, saisimme ehkä yhden tai kaksi pelaajaa pelikuntoon, mutta kun pelaamme kolmen päivän päästä uudestaan ja sen jälkeen taas kolmen päivän päästä, tarvitsemme pelaajia koko ajan. Joten ne pelaajat, jotka ovat nyt loukkaantuneita, emme voi käyttää heitä heti ensimmäisestä päivästä lähtien, kun he ovat kunnossa tai parantuneet loukkaantumisesta, Klopp avasi.

Näin ollen Klopp joutunee turvautumaan myös Valioliigan puolella nuoriin toppareihin. Rhys Williamsin lisäksi joukkueesta löytyy Nathaniel Phillips, 23, Billy Koumetio, 17, sekä 18-vuotias Sepp van den Berg. Mestarien liigan osalta Kloppilla on vielä yksi ongelma.

– Ajattelimme, että hän (Nathaniel Phillips) ehkä siirtyy toiseen seuraan, joten häntä ei sisällytetty Mestarien liigan kokoonpanoon, mikä on outoa, Klopp sanoi.

Liverpool kohtaa lauantaina kotikentällään West Hamin Valioliigassa.