Wolverhampton voitti Crystal Palacen lukemin 2-0 Valioliigan seitsemännen ottelukierroksen ensimmäisessä mittelössä perjantai-iltana.

Wolves

@Wolves
Here's how Wolves line-up for tonight's @premierleague fixture against @CPFC. #WOLCRY

🐺📋

Crystal Palace F.C.

@CPFC
COME ON YOU PALACE

#CPFC | #WOLCRY

Wolverhampton aloitti ottelun vahvemmin, luoden useita paikkoja Crystal Palacen vetäytyessä matalalle. Maalihanat heiluivatkin ensimmäisen kerra 18 minuutin kohdalla, kun kotijoukkueen 19-vuotias debytantti Rayan Aït-Nouri laukoi pallon sisään komealla vedolla.

Daniel Podencen keskitys oikealta laidalta putosi Palacen boksiin, josta Cheikhou Kouayté puski sen summanmutikassa taaksepäin. Omia pelaajia se ei kuitenkaan tavoittanut ja Aït-Nouri pääsi lataamaan irtopallon oikeaan alakulmaan. Osuma oli luonnollisesti ranskalaislupauksen ensimmäinen Valioliigassa. 1-0.

Wolverhampton osui toistamiseen vajaan puolen tunnin kohdalla. Raul Jiménez levitti pallon oikealla laidalle, josta Podencen keskitys tavoitti Pedro Neton maalin edustalta. Portugalilaishyökkääjän oli helppo upottaa peliväline Vicente Guaitan selän taakse. 2-0.

Kun ottelua oli takana noin 38 minuuttia, vihellettiin Crystal Palacelle rangaistuspotku. Willy Boly rikkoi Patrick van Aanholtia rangaistusalueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Juuri ennen kuin Luka Milivojević pääsi kuitenkaan ampumaan pilkkua, otti erotuomari Martin Atkinson pallon haltuunsa VAR-tuomariston käskystä. Van Aanholt oli tilanteessa paitsiossa, eikä rangaistuspotkua voitu ampua.

Noin tunnin kohdalla Wolverhampton pelastui jälleen rangaistuspotkulta, kun Aït-Nouri näytti hidastusten perusteella rikkoneen Wilfried Zahaa rangaistusalueen sisällä. VAR ei kuitenkaan puuttunut peliin (ainakaan ajoissa), ja ottelu sai luvan jatkua.

Wolverhamptonilla oli useampi maalipaikka pelin toisellakin puoliajalla. Joukkueen tärkein tehtävä oli kuitenkin pitää huolta siitä, ettei omissa soinut. Neljä minuuttia ennen päätösvihellystä paine Wolves-maalilla myös hellitti, kun Milivojević lensi suoran punaisen kortin vuoksi suihkuun. Palace-kippari liukui rumasti napit edellä João Moutinhon nilkoille, vaikka hänen ensimmäinen kosketuksensa osuikin hieman palloon.

Ottelu päättyi lopulta Wolverhamptonin 2-0-voittoon. Kolme pistettä nostavat oranssipaidat ainakin hetkellisesti sarjataulukon kolmannelle sijalle. Palace on sen sijaan nyt yhdeksäs.