James Rodríguez siirtyi muutama kuukausi sitten ilman siirtosummaa Real Madridista Evertoniin.

29-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on aloittanut uransa Valioliigassa suorastaan loistavasti. Kuudessa sarjaottelussa on syntynyt kolme maalia ja kolme maalisyöttöä.

Pienistä loukkaantumisista kärsinyt James ei pelannut Evertonin edellisessä Newcastle-ottelussa, mutta pelaajan pitäisi olla pelikunnossa viikonloppuna, kun seura isännöi Manchester Unitedia Goodison Parkilla.

Evertonin puolustaja Yerry Mina käväisi AS:n haastattelussa ja kehui maanmiestään.

– James on huippupelaaja. Monet epäilivät häntä ja hänen taitojaan, mutta James on osoittanut olevansa todellinen huippu. James harjoittelee, syö hyvin ja ajattelee vain sitä, miten hän voisi pelata entistä paremmin. Jamesin tason ja ammattilaisuuden huomaa vain yhden päivän aikana. Olen oppinut häneltä jo paljon, Mina totesi.

– James tietää, minne pelata pallon ennen kuin edes saa sen haltuunsa. Se antaa meille valtavan edun hyökkäyksissä. Hän haluaa aina voittaa ja James tuo joukkueeseemme asennetta.

Mina ja James aloittivat hiljattain MM-karsinnat Kolumbian paidassa.

– MM-karsinnat ovat todella hienoja otteluita. Siellä on vastassa huippumaita ja minulle se on aina erityinen hetki, kun saan pukea maajoukkueen paidan ylleni. Yritän aina nauttia siitä mahdollisimman paljon. Menemme ottelu kerrallaan. Nyt meillä on neljä pistettä kasassa ja seuraavaksi kohtaamme Uruguayn ja Ecuadorin. Siitä ei tule helppoa, Mina summasi.