Brightonin laitapuolustaja Tariq Lamptey on tätä nykyä yksi Valioliigan seuratuimmista pelaajista. Ainakin Bayern Münchenin, Atlético Madridin ja Sevillan tiedetään tarkkailevan 20-vuotiasta.

Vielä viime tammikuussa Lamptey oli Chelsean kirjoilla, kuten koko siihen astisen uransa ajan. Lontoolaiset olisivat halunneet pitää tämän edelleen, mutta peliaika siinsi nuoren miehen mielessä, ja tämä teki sen rohkean liikkeen, johon kaikkien rahkeet eivät riitä.

– Pelaaminen on kaikkein tärkein asia. Ainoa tapa kehittyä, on pelata otteluita. Olen kunnianhimoinen poika, ja etsin aina mahdollisuuksia pelata, saada asioita tapahtumaan, Lamptey kertoo Sky Sportsin haastattelussa.

Nuorukainen ehti viettää yli puolet tähänastisesta elämästään Chelseassa.

– Tunsin aina kaikki ympärilläni, ja olotilaa voisi kuvailla mukavaksi. Kun lähtee sellaisista oloista, on oltava valmiina asioiden muuttumiseen, ja kypsyttävä vähän.

Kun Lampteyn hahmoa kentällä miettii, ei tämän lapsuusvuosien suosikkipelaaja tule yllätyksenä. Dani Alves, oikea laitapakki hänkin, teki suuren vaikutuksen nuoreen Tariqiin.

– Se jalkapallo, jota sen ajan Barcelona pelasi – kaikkihan siihen ihastuivat. Rakastin Dani Alvesin seuraamista. Hänen pelaamisensa oli niin hohdokasta, hän hymyili koko ajan ja näytti nauttivan jalkapallosta. Siihen samaan pyrin itsekin. Haluan tuoda ilon peliin.

Brighton maksoi tammikuussa Lampteystä hieman yli kolme miljoonaa euroa. Transfermarkt arvioi tämän arvoksi tällä hetkellä yli 18 miljoonaa euroa, eikä tuo luku liene laskusuunnassa aivan pian.