Crystal Palacen keskuspuolustaja Mamadou Sakho on vastaanottanut syvän anteeksipyynnön ja suuren vahingonkorvauksen Maailman antidopingjärjestö WADA:lta, joka myöntää tuominneensa entisen Liverpool-puolustajan pelikieltoon virheellisestä huumekärystä.

Sakho joutui maaliskuussa 2016 pelikieltoon annettuaan positiivisen testinäytteen higenamiini-nimisestä laihdutuslääkkeestä, joka ei kuulunut WADA:n kiellettyjen aineiden listalle. Sakhon pelikielto kesti vain 30 päivää, mutta hän jäi sen takia paitsi Liverpoolin Eurooppa-liigan finaalista ja kesän 2016 EM-kisoista Ranskan kanssa.

Sakhoa ei huolittu kärynsä vuoksi enää Anfieldilla, vaan hänet lainattiin heti seuraavaksi kaudeksi Crystal Palaceen, jossa hän pelaa nykyään vakituisella sopimuksella. Vuonna 2017 UEFA kritisoi WADA:a siitä, miten sen laboratoriot eivät tienneet, mikä aine on kielletty ja mikä ei.

WADA ei silloin hyväksynyt UEFA:n kritiikkiä. Nyt, yli kolme vuotta myöhemmin, antidopingjärjestö on viimein myöntänyt virheensä ja pyytänyt 30-vuotiaalta Sakholta anteeksi. Sakho haastoi WADA:n oikeuteen kunnianloukkauksesta ja oikeudenkäynti käytiin tänään, keskiviikkona, Lontoossa.

– WADA myöntää, ettei Sakho rikkonut UEFA:n antidopingsäännöksiä, ei huijannut, eikä hänellä ollut aikomusta saada etua ja että hän toimi koko ajan hyvässä uskossa, WADA:n tiedotteessa kerrottiin.

[readmore from=Liverpool]

– WADA pahoittelee loukkaavia syytöksiään, jotka ovat aiheuttaneet Sakholle ahdistusta, tuskaa ja häpeää, sekä vahingoittaneet hänen mainettaan. Osoittaaksemme tämän anteekispyynnön vilpittömyyden, WADA on päässyt vakuutusyhtiöidensä kanssa siitä, että Sakholle maksetaan huomattava määrä vahingonkorvauksia. WADA on myös suostunut vastaamaan Sakhon kohtuullisista kustannuksista.

Sakhon vahingonkorvausvaatimukset perustuivat väitteeseen, jonka mukaan huumekäry päätti hänen Liverpool-uransa ennenaikaisesti ja vahingoitti samalla hänen kaupallista arvoaan. Sakho pelasi maajoukkueessakin säännöllisesti ennen pelikieltoa, jonka jälkeen hänet on nähty Ranskan paidassa vain kerran.

Lähde: Sky Sports