Arsenal voitti torstaina norjalaisen Molden 4-1 kotikentällään Eurooppa-liigassa.

Molde Fotballklubb 🏆

@Molde_FK
Her er laget til kveldens kamp mot Arsenal! 🔥💪🏻
Kampstart 21.00 💙

#UEL

Arsenal oli alkuhetkillä niskan päällä ja meinasi siirtyä johtoon jo vajaan viiden minuutin kohdalla. Nicolas Pépé petasi loistopaikan Eddie Nketiahille, mutta Molden maalivahti Andreas Linde venyi paraatipelastukseen ja Martin Bjørnbak liukui vielä pallon päätyrajasta yli.

Tykkimiehet piti enemmän palloa, mutta sen hallinta oli näennäistä ja Molde pääsi peliin paremmin mukaan.

Vieraat onnistuivat heti ensimmäisessä maalintekoyrityksessään 22. minuutilla. Arsenalin maalipotku ei löytänyt lontoolaisia, ja Molde pelasi pallon Magnus Wolff Eikremille, joka löysi oivaltavalla syötöllä Martin Ellingsenin. Norjalaispeluri haki reilussa 20 metrissä vasemman jalkansa vapaaksi ja vapautti tarkan ja matalan kudin takakulmaan. 0-1.

Arsenal luuli tulleensa tasoihin, kun Nketiah viimeisteli hieman ennen taukoa Pépén syötöstä, mutta paitsioliputus pelasti Molden.

Tasoitus syntyi kuitenkin vielä avausjakson lisäajalla, kun Arsenal hyökkäsi Molden erikoistilanteen jälkeen nopeasti vastaan. Nkeatiah haki maalin edustalta Joe Willockia, joka ei saanut jalkaansa väliin, mutta onnistui horjuttamaan Kristoffer Haugenia siinä määrin, että Molden puolustaja ohjasi pallon omaan maaliinsa. 1-1.

Arsenalin Sead Kolašinacilla oli tuhannen taalan paikka viedä isännät johtoon 54. minuutilla Molde-vahti Linden nyrkkeiltyä heikosti, mutta Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuepakki täräytti pallon reippaasti yli.

Tykkimiehet meni lopulta tunnin kohdalla johtoon, muttei vieläkään saanut omaa pelaajaansa tekijätilastoihin. Willock oli jälleen isossa roolissa, mutta tällä kertaa hän pamautti pallon Molden Sheriff Sinyaniin, josta peliväline meni norjalaisten omaan maaliin. 2-1.

2 - Arsenal have benefitted from two own goals in a single game for the first time since beating Swansea 4-0 in January 2017 (Jack Cork and Kyle Naughton). Fortunate. #ARSMOL

Lontoolaisten kolmas maali syntyi alle kymmenen minuutin kuluttua edellisestä. Bukayo Saka pelasi loistavan pallon takaviistoon Pépélle, joka latasi pallon hallitusti suoraan syötöstä sisään. 3-1.

14 - Since the start of last season, Arsenal's Bukayo Saka has registered 14 assists in all competitions - more than any other teenager for a Premier League club in that time. Provider. #ARSMOL

Tykkimiehet osui vielä kertaalleen 88. minuutilla. Hienon ottelun pelannut Willock sai lopulta palkintonsa, kun hän laukoi pallon pilkun tienoilta voimalla lähes maalin kattoon. 4-1.

Arsenal johtaa lohkoa voitettuaan kaikki kolme peliään. Kuusi pistettä kerännyt Molde jatkaa toisena, perässään kolmen pisteen Rapid Vienna ja avauspistettään yhä jahtaava Dundalk.

Valioliigan seurat Eurooppa-liigassa 5.11.

Ludogorets – Tottenham 1-3 (0-2)
0-1 Harry Kane (13′)
0-2 Lucas Moura (33′)
1-2 Claudiu Keșerü (50′)
1-3 Giovani Lo Celso (62′)

Arsenal – Molde 4-1 (1-1)
0-1 Martin Ellingsen (22′)
1-1 Oma maali, Kristoffer Haugen (45+1)