Manchester Cityn entinen kapteeni Richard Dunne sanoo, että sunnuntain huippuottelu Liverpoolia vastaan ”lähes ratkaisee” Valioliigan kauden.

City ja Liverpool ovat olleet toistensa suurimmat vastustajat parina viime kautena Valioliigassa ja painineet tuloksellisesti täysin omassa sarjassaan muihin joukkueisiin verrattuna.

Molemmilla joukkueilla on ollut Valioliigan alkukierroksilla pienoisia käynnistymisvaikeuksia, mutta Liverpool on silti menettänyt pisteitä vain kahdesti ja johtaa sarjaa kierrokselle lähdettäessä. Ottelun vähemmän pelannut City on vasta kymmenentenä, joskin vain viisi pistettä Liverpoolia perässä.

Manchesterilaisia vuosina 2000-2009 edustanut Dunne, 42, varoittaa kuitenkin entistä työnantajaansa päästämästä piste-eroa liian suureksi. Viime kaudella Liverpool jätti Cityn peräti 18 pisteen päähän, mutta toissa kaudella City vei mestaruuden vain yhden pisteen turvin.

– Se on valtava ottelu. Tämä peli lähes ratkaisee kauden, kommentoi Dunne Sky Sportsille.

– Kumpikaan joukkue ei ole hävinnut juurikaan pelejä viime vuosina, joten ne tietävät, kuinka tärkeää on saada tästä ottelusta kolme pistettä.

– Siitä tulee todella tasainen ottelu. He tietävät, kuinka iso ottelu tämä on. He tietävät, että kaikki muu on ollut ikään kuin lämmittelyä tätä peliä varten.

– Kyse ei ole pelkästään siitä, miten ottelu viikonloppuna päättyy. Tämä saattaa antaa uskoa ryhtyä voittoputkeen ja kasvattaa johtoa tai Cityn tapauksessa uskoa siihen, että he voivat ottaa Liverpoolin kiinni.

– Pelaajat ovat latautuneita ja odottavat sitä innolla. Tässä on mahtavan ottelun ainekset kasassa.