Bayern Münchenin hyökkäyspään monitaituri Jamal Musiala on saanut ensimmäisen kutsunsa Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Musiala, 17, syntyi Saksassa nigerialaiselle isälle ja saksalaiselle äidille, mutta muutti jo nuorena Englantiin, jossa hän edusti ison osan lapsuudestaan Chelseaa.

Hän palasi Saksaan viime vuonna siirtyessään Bayerniin, jossa hänestä on tullut seurahistorian nuorin Bundesliiga-debytantti ja maalintekijä. Tähän mennessä Musiala on pelannut Bayernin ykkösmiehistössä yhdeksän ottelua ja tehnyt kaksi maalia.

Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkue on jo varmistanut paikkansa ensi vuoden EM-kisoihin. Alkavalla maajoukkuetauolla se kohtaa panoksettomissa karsintapeleissä Andorran ja Albanian Wolverhamptonin Molineux’lla.

Maajoukkueen päävalmentajan Aidy Boothroydin mukaan hänellä on nyt loistava sauma antaa näytönpaikka Musialalle ja Derbyn Lee Buchananille, joka sai niin ikään ensimmäisen kutsunsa U21-ryhmään.

– Siitä kuuluu iso kiitos pelaajille ja valmentajille, että varmistimme kisapaikan kaksi ottelua ennen karsintojen päättymistä, kommentoi maajoukkueluotsi Boothroyd BBC:n mukaan.

– Sen ansiosta voimme lepuuttaa 1-2 pelaajaa ja tuoda mukaan 1-2 uutta pelaajaa, jotka ovat pärjänneet hyvin, kuten Jamal Musialan.

– Meistä nyt on oikea aika nostaa Jamal alle 21-vuotiaiden joukkueeseen, jotta voimme tarkkailla häntä lähietäisyydeltä. Hän on pelannut todella hyvin, saanut maistiaisen Mestarien liigasta ja hän on yksi niistä pelaajista, jotka ovat väkisin murtautuneet suunnitelmiimme.

Aiemmin Musiala on edustanut nuorten maajoukkueissa sekä Englantia että Saksaa.

Englannin U21-maajoukkue marraskuun peleihin

Maalivahdit
Brandon Austin (Tottenham), Josef Bursik (Stoke, lainalla Doncaster Roversissa), Aaron Ramsdale (Sheffield United)

Puolustajat
Max Aarons (Norwich), Lee Buchanan (Derby), Marc Guehi (Chelsea, lainalla Swanseassa), James Justin (Leicester), Lloyd Kelly (Bournemouth), Tariq Lamptey (Brighton), Jonathan Panzo (Dijon), Rhys Williams (Liverpool), Ben Wilmot (Watford)

Keskikenttäpelaajat
Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Josh Dasilva (Brentford), Ebere Eze (Crystal Palace), Conor Gallagher (Chelsea, lainalla West Bromwichissa), Curtis Jones (Liverpool), Oliver Skipp (Tottenham, lainalla Norwichissa)

Hyökkääjät
Rhian Brewster (Sheffield United), Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Dwight McNeil (Burnley), Jamal Musiala (Bayern München), Eddie Nketiah (Arsenal), Ryan Sessegnon (Tottenham, lainalla Hoffenheimissa)

England

@England
Our #YoungLions are heading back to Molineux this month for their final two #U21EURO qualifiers! 👊