Arsène Wenger on ottanut väkevästi kantaa entisen seuransa päätökseen irtisanoa Arsenalin pitkäaikainen maskotti Gunnersaurus, leimaten maailmanlaajuista huomiota herättäneen ratkaisun ”käsittämättömäksi” ja ”perusteettomaksi”.

Tykkimiesten elinikäinen kannattaja Jerry Quy, joka toimi vihreän dinosaurusasun sisällä peräti 27 vuotta, sai 55 muun seuran työntekijän tavoin potkut Arsenalista lontoolaisseuran leikatessa kustannuksiaan.

Uutinen Quyn irtisanomisesta tuli samana päivänä, kun Arsenal maksoi 50 miljoonaa euroa Atlético Madridille keskikenttäpelaaja Thomas Parteysta.

Sen jälkeen Mikel Artetan suunnitelmien ulkopuolelle jäänyt Mesut Özil – joka tienaa noin 350 000 puntaa viikossa, vaikkei hän ole pelannut otteluakaan sitten viime maaliskuun – tarjoutui maksamaan Quyn palkat tuodakseen hänet takaisin kirjoille.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

B/R Football

@brfootball
Arsene Wenger and Gunnersaurus doing the dizzy challenge in 2015 🤣 #TBT

Wenger on liittynyt Arsenalin kohupäätöstä seuranneeseen valituskuoroon kertomalla, miten huonosti hän otti uutisen vastaan.

[readmore from=Arsenal]

– Päätös oli taloudellisesti perusteeton. En ymmärrä, mikä heihin meni, Wenger kertoi So Footin haastattelussa.

– Kukaan ei voi käsittää sitä. Kaikki, jotka rakastavat Arsenalia, otti päätöksen huonosti vastaan. Olen yksi heistä.

– Seura irtisanoi 55 ihmistä, jotka voisi mahdollisesti selittää tietyllä uudelleenjärjestelyllä, pyrkimyksellä tehokkuuteen.

– Maskotin irtisanomista ei kuitenkaan voi oikeuttaa pyrkimyksellä tasapainottaa seuran taloustilannetta. Se on käsittämätöntä.