Brentfordissa säkenöivä ja Huuhkajissa debytoiva kärkimies Marcus Forss on tehnyt itsensä tunnetuksi niin Englannissa kuin Suomessakin.

21-vuotiaan turkulaiskärjen huikea maalitahti Mestaruussarjassa ja Liigacupissa on kuitenkin herättänyt kiinnostusta myös Britteinsaarien ulkopuolella. Viime viikolla Forssia yhdistettiin nimittäin kansainvälisessä mediassa Saksaan asti.

TeamTALK -nimisen jalkapallosivuston mukaan Bundesliigan suurseura Borussia Dortmund ja Huuhkajat-kärki Joel Pohjanpalon edustama Union Berlin olisivat kumpikin tarkkailleet Forssia tammikuun siirtoikkunan alla.

Forss, joka kutsuttiin hiljattain ensi kertaa Suomen A-maajoukkueeseen, ei kuitenkaan halua laittaa liian suurta painoarvoa vastaavalle spekulaatiolle.

Marcus Forss on tehnyt tällä kaudella neljä maalia Mestaruussarjassa ja kaksi Liigacupissa. Täysosumia on syntynyt 68. peliminuutin välein. Kuva: Getty Images

– En kauheasti lue [tällaisia] juttuja. Kaipa ne kertovat siitä, että tekee hyvää työtä, jos kiinnostusta on ja näkee sen, että noteerataan. Täytyy kuitenkin pitää jalat maassa, Forss kertoi Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa tiistaina.

Forssin mukaan hänen oma tavoitteensa olisi pelata tulevaisuudessa Englannin pääsarjatasolla. Viime kaudella AFC Wimbledonin kanssa Ykkösliigaa pelannut kärkimies kuitenkin tietää, ettei tällainen toive täyty itsestään.

– Oma unelmani olisi pelata Valioliigassa. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, niin en näe mitään syytä sille, miksei se olisi mahdollista, Forss sanoi luottavaisena.

[readmore from=Marcus-Forss]

Viime kaudella Norwichin maalitykki Teemu Pukki pelasi 36 ottelua Valioliigassa ja keräsi vyöllensä yhteensä 11 maalia. Tällä kaudella Pukki ja Forss ovat kumpikin maalanneet neljästi Mestaruussarjassa.

Lokakuun lopulla Forssin edustama Brentford pelasi 1-1-tasapelin Norwichia vastaan. Ottelun jälkeen suomalaishyökkääjät pääsivät myös juttusille, mutta puheenaiheet keskittyivät Valioliigan sijaan maajoukkueeseen.

– Vaihdettiin pelipaidat ja juteltiin siinä puolisen tuntia kaikenlaista. Taisin sanoa hänelle (Pukille), että nähdään Huuhkajissa. Hän oli todella ystävällinen ja kertoi siinä vähän sitten A-maajoukkueestakin, Forss jatkoi.