Brightonin puolustajalupaus Tariq Lamptey on perustellut hänen puhuttanutta päätöstään lähteä Chelseasta viime kesänä.

20-vuotias laitapuolustaja teki debyyttinsä Chelsean ykkösmiehistössä Arsenalia vastaan viime vuoden lopulla ja sai sen jälkeen vastuuta vielä kahdessa ottelussa Frank Lampardin alaisuudessa.

Lamptey päätti kuitenkin jättää kasvattiseuransa tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä, kun Brighton tarjosi hänelle uutta haastetta Amex Stadiumilla. Lampteyn sopimus Chelsean kanssa olisi päättynyt kesällä 2020, minkä vuoksi Brighton maksoi lupaavasta englantilaispelaajasta vain 3,3 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Lamptey on nousi nopeasti avainrooliin Brighton-manageri Graham Potterin suunnitelmissa ja on aloittanut kauden kaikki kahdeksan ottelua tämän kauden Valioliigassa. Näissä otteluissa hän on tehnyt ja syöttänyt yhden maalin, sekä hankkinut kaksi rangaistuspotkua nopeiden jalkojensa ansiosta.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tariq Lamptey teki valioliigadebyyttinsä Chelsean 2-1-voitossa Arsenalia vastaan. Kuva: Getty Images

Lamptey olisi voinut jäädä Chelseaan taistelemaan avauksen paikasta Reece Jamesin ja César Azpilicuetan kanssa, mutta uskoo tehneensä oikean päätöksen vaihtaessaan seuraa hänen lupaavasti alkaneen uransa alkuvaiheessa. Pelaaja sai maistaa valioliigajalkapalloa Chelsean kanssa, mutta halusi takeita pääsarjaotteluiden jatkumisesta.

– Olen kunnianhimoinen poika. Otan jokaisesta hetkestä aina kaiken ilon irti, mutta seuraavana päivänä mietin jo, miten voin parantaa ja pitää tason yhtä korkealla. Etsin aina tilaisuutta pelata uudelleen, ja se hetki teki minusta entistä nälkäisemmän. Kun sain maistiaisen siitä, en aikonut päästää irti, Lamptey kertoi 90min:lle.

– Istuin alas valmentajieni, perheenjäsenteni ja agenttieni kanssa ja mietin, mikä olisi minulle parasta. Se oli todella haastava päätös.

[readmore from=Chelsea]

– Aloitin Chelseassa yhdeksän vuoden ikäisenä, läpäisin seuran akatemiasysteemin ja tein debyyttini ykkösjoukkueessa. Kaikki se tapahtui hyvin nopeasti, mutta minun oli katsottava, missä saisin pelata eniten ja miten saisin vietyä pelini seuraavalle tasolle.

– Se ei ollut helppo päätös. Mietin sitä päivittäin. Mutta kun tilaisuus aukesi siirtyä Brightoniin, joka on fantastinen seura todella hyvällä suunnitelmalla, kävi kaikki todella hyvin järkeen.

– Vaihtoehtoja oli itse asiassa monia, mutta kun puhuin asiasta perheeni kanssa, Brighton osoittautui parhaaksi seuraksi minua ja minun kehittymistäni varten.