Valioliigaa yli 200 ottelua, ja sen edeltäjää Ykkösdivisioonaa lähes samanmoisen määrän aikoinaan tahkonut John Barnes on ollut viime päivinä äänessä useasta asiasta.

Watfordin, Liverpoolin, Newcastlen ja Charltonin paitoja kantanut ex-keskikenttäpelaaja kertoi näkemyksensä Valioliigan mestaruustaistosta. 57-vuotiaan mukaan siihen ei tälläkään kaudella ole odotettavissa uusia haastajia, ainakaan viime aikoina huhuillulta taholta.

José Mourinhon komentama Tottenham on pelannut alkukauden lupauksia antavasti, ja noussut joidenkin papereissa vakavasti otettavaksi haastajaksi aina mestaruuteen saakka. Barnes ei näitä veikkauksia niele.

– Heillä menee nyt hyvin, mutta Liverpool ja Manchester City ovat yhä selkeitä suosikkeja. Tottenham kaivoi voiton West Bromista ottelussa, jonka olisivat voineet hyvin myös hävitä. Se ei kuitenkaan ole joukkue, joka pystyy tekemään vastavaa jatkuvasti.

Luotto Spursin kurssin säilymiseen on jotakuinkin olematon.

– Heidän sijoituksensa sarjakakkosena juuri nyt antaa vääriä viitteitä. Tottenham on haastaja neljän parhaan joukkoon, mutta kahden kärkeen sillä ei ole asiaa.

Pokaalikuivuudesta vuosikymmeniä kärsineen seuran romahdus vaanii Barnesin mielestä myös Mourinhon kaudella aina seuraavan kulman takana.

– He ovat aina pelin päässä katastrofista, ja fanien hermojen menetyksestä. Fanit tulevat kääntymään myös Mourinhoa vastaan heti, kun asiat eivät suju loistavasti, 79 maaottelun ex-peluri sanoi BonusCodeBetsille.