Arvokisat tuppaavat saamaan vähälle peliajalle jääneet pelaajat liikkeelle. Nyt alkaa kuulua ensimmäisiä uutisia kesän EM-kisoihin liittyen.

The Guardian kertoo, että Olivier Giroud on valmis lähtemään Chelseasta tammikuussa. 34-vuotias keskushyökkääjä on pelannut tällä kaudella kuudessa ottelussa yhteensä vain 154 minuuttia.

Toistaiseksi Giroud on pystynyt pitämään paikkansa Ranskan kivikovassa maajoukkueessa, mutta ei välttämättä enää pitkään, mikäli seurajoukkuetilanteeseen ei tule muutosta.

– Olivier Giroud tietää tilanteen hyvin itsekin. Hän ei voi jäädä tähän jamaan enää pitkäksi aikaa. Ennen maaliskuuta [seuraavat maaottelut pelataan silloin] hänen on tehtävä ratkaisu, Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps sanoi RTL-radiokanavalle.

– Hän tietää, mitä minä ajattelen tästä tilanteesta.

Chelseassa Giroudin edellä nokkimisjärjestyksessä ovat Timo Werner ja Tammy Abraham. Giroudin sopimus Chelsean kanssa päättyy ensi kesänä, joten ostavalle seuralle kokeneen ranskalaishyökkääjän hankkiminen tulisi melko edulliseksi.

Guardianin tietojen mukaan Giroud haluaisi siirtyä johonkin toiseen valioliigaseuraan tai sitten Italiaan. Lehden mukaan Internazionale tarkkailee Giroudin tilannetta.

Ranskan maajoukkueessa Giroud on pelannut yhteensä 105 maaottelua ja tehnyt komeat 44 maalia. Tuoreimmat kaksi maalia Giroud iski Ruotsia vastaan tiistaina pelatussa Nations Leaguen ottelussa. Ranskan kaikkien aikojen maalitilastossa Giroudin edellä on vain Thierry Henry, joka takoi aikoinaan 51 maalia.