PFA vaatii välittömiä toimia vähentää pääpalloharjoittelua jalkapalloharjoituksissa. Pelaajayhdistys tukee Sportsmailin tällä viikolla käynnistämää kampanjaa ehkäistä jalkapalloilijoiden sairastumista dementiaan.

PFA teki päätöksensä perjantai-iltana. Sportsmailin kampanjan yksi vaatimus oli pyytää seuroja rajoittamaan pääpalloharjoittelua jokaisella sarjatasolla enimmillään 20 puskuun per harjoitus.

Harjoitteiden välillä tulisi olla myös 48 tunnin palautumisaika.

Sportsmailin kampanjaa johtava entinen valioliigahyökkääjä Chris Sutton oli tyytyväinen PFA:n nopeaan reagointiin. Suttonin oma isä Mike sairastaa vaikeaa dementiaa, joka on viemässä hänen henkensä. Myös vanhempi Sutton pelasi jalkapalloa ammattilaisena.

– Nämä ovat rohkaisevia uutisia. Tämä on positiivinen merkki. Ongelmia on vielä paljon selvitettävänä ja meillä on pitkä tie kuljettavana, mutta tässä on alkua.

PFA tuntee uuden muutosstrategian tarpeelliseksi suoritettuaan tohtori Willie Stewartin johtaman kenttätutkimuksen. Stewartin tutkimuksen mukaan jalkapalloilijoiden keskuudessa on ollut jopa yli kolminkertaisesti suurempi kuolleisuus neurologisiin sairauksiin.

– Tiede on kehittynyt nopeasti tällä osa-alueella. Näiden todisteiden pohjalta meidän on toimittava mahdollisimmian nopeasti. Puskemisen vähentäminen harjoituksissa on käytännöllinen ja suora ratkaisu.

PFA vahvisti myös keskiviikkona avaavansa avustusryhmän kehittää tapoja vastata dementiaan ja muihin neurologisiin sairauksiin. Liitto on lähestynyt Suttonia liittymään ryhmän jäseneksi.

Myös Englannin vuoden 1966 maailmanmestari Geoff Hurst on puoltanut pääpallojen rajoittamista vedoten kollegoidensa ennenaikaisiin kuolemiin (lue lisää).

Lähde: Daily Mail