Uruguaylaishyökkääjä Edinson Cavani oli sunnuntaina Manchester Unitedin juhlittu sankari. Cavani tuli vaihdosta sisään, teki kaksi maalia ja syötti yhden, ja auttoi siten Unitedia nousemaan 0-2-tappioasemasta 3-2-voittoon Southamptonia vastaan.

Ottelun jälkeen ei ole kuitenkaan puhuttu yhtä paljoa Cavanin tehokkaasta iltapuhteesta kuin eräästä lyhyestä Instagram-viestistä, jonka Cavani nopeasti poisti. Tuossa Instagramin stooreihin postaamassaan vastausviestissä Cavani kirjoitti ystävälleen ”Gracias negrito”. Sanan ”negrito” voi kääntää suomeksi tarkoittamaan ”mustaa” tai ”n**keriä”.

Englannin jalkapalloliitto FA ilmoitti nopeasti tutkivansa Cavanin viestiä, ja mediassa arveltiin, että hän voisi saada siitä kolmen ottelun pelikiellon.

Nyt 33-vuotias Cavani on pyytänyt anteeksi viestiään niin ikään Instagramissa. Kärkimies kiisti, että hänellä olisi ollut pienintäkään rasistista aikomusta, ja tuomitsi jyrkästi kaikenlaisen rasismin. Sekä espanjaksi että englanniksi julkaistussa viestissä on Cavanin rinnalla ilmeisesti kyseinen ystävä, jolle viesti oli osoitettu.

– Sunnuntain pelin jälkeen postaamani viesti oli tarkoitettu lämpimäksi tervehdykseksi ystävälle, kiittäen häntä onnitteluista pelin jälkeen, Cavani kirjoitti.

– Vihoviimeinen asia, jota halusin, oli loukata ketään. Vastustan jyrkästi rasismia ja poistin viestin heti, kun minulle selitettiin, että se voidaan tulkita toisin. Haluan pyytää tätä vilpittömästi anteeksi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edinson Cavani (@cavaniofficial21)

Myös Manchester United vakuutti tiedotteessaan pitävänsä täysin selvänä sitä, ettei Cavanin viestin takana ollut minkäänlaista pahansuopaa tarkoitusta.

– Edinson on esittänyt anteeksipyynnön kaikesta aiheutetusta tahattomasta loukkauksesta. Manchester United ja kaikki pelaajamme ovat täysin sitoutuneita rasismin vastaiseen taisteluun, tiedotteessa todettiiin.

[readmore from=Cavani-Edinson]

Englannin jalkapalloliitto on langettanut aiemmin yhden ottelun pelikiellon ja sakot ainakin Manchester Cityn Bernardo Silvalle ja Tottenhamin Dele Allille sosiaalisessa mediassa julkaistuista kyseenalaisista viesteistä. Silva viittasi somepostauksessaan joukkuetoveri Benjamin Mendyn etniseen taustaan ja Alli vitsaili koronaviruksesta etnisesti syrjivään sävyyn.

Tämän kauden alkaessa sääntöjä muutettiin siten, että jatkossa minimirangaistus syrjintää koskevien sääntöjen rikkomisesta sosiaalisessa mediassa on sekä pelaajille, seuratoimijoille että katsojille vähintään kolmen ottelun pelikielto.

Lähde: Goal