Jalkapallon aivotärähdysprotokollat ovat nousseet taas suuren keskustelun aiheeksi Wolverhampton-hyökkääjä Raúl Jiménezin ja Arsenal-puolustaja David Luizin rajun yhteentörmäyksen jälkeen. Jiménez makasi pitkään tajuttomana murrettuaan tilanteessa kallonsa (lue lisää).

Uusi ehdotettu toimenpide antaisi joukkueille mahdollisuuden ylimääräiseen pelaajavaihtoon, jos kentällä oleva pelaaja loukkaisi ottelussa päätään. Pahannäköisissä tilanteissa pelaajien olisi mentävä vaihtoon, vaikka he sanoisivat itse olevan pelikuntoisia.

Englannin jalkapalloliitto on tiettävästi halukas kokeilemaan sääntömuutosta FA Cupin puolella, mutta Jiménezin loukkaantuminen on lisännyt kannatusta välittömälle muutokselle kaikkien kilpailuiden saralla.

Manchester Cityn maalivahti Ederson, joka sai itse Liverpool-hyökkääjä Sadio Manén nappulakengät päin kasvoja vuonna 2017, on antanut tuoreimpana äänensä ylimääräisille pelaajavaihdoille. Brassivahti oli viime sunnuntaina erittäin huolissaan Jiménezin tilasta.

Ederson kannettiin pois kentältä ja joutui tikattavaksi pelottavan osuman jälkeen. Kuva: Getty Images

– Olin hyvin huolissani. Katsoin ottelua. Pelasin Jiménezin kanssa Benficassa, Ederson kertoi lehdistölle The Independentin mukaan.

[readmore from=Raul-Jimenez]

– Se oli vahinko, päät vastakkain, todella hankala. Minusta kaikki huolenpito on tärkeää tuollaisen jälkeen. Se osa vartalosta on todella hauras ja tarvitsee erityishuomiota.

– Olen samaa mieltä siitä, että kun pelaaja saa kovan osuman päähän, hänet pitäisi ottaa pois kentältä, oli hän itse valmis jatkamaan tai ei. Pelaaja saattaa tuntea olonsa hyväksi silloin, mutta pelin jälkeen seuraukset selviävät.

– Se oli vahinko. Sellaista tapahtuu peleissä, emmekä me voi muuttaa sitä. Kumpikin heistä taisteli vain pallosta. Mutta me tiedämme päähän kohdistuneiden vammojen vakavuuden. Toivon Jiménezin toipuvan nopeasti.

LUE MYÖS: