Englannin vuoden 1966 MM-sankari Sir Geoff Hurst sanoo suorat sanat siitä, että Arsenalin David Luizin annettiin jatkaa pelaamista sunnuntain törmäyksen jälkeen.

Luiz ja Wolverhamptonin Raúl Jiménez löivät päänsä yhteen sillä seurauksella, että meksikolaisen kallo murtui. Brasilialainen jatkoi pelaamista, kunnes hänet otettiin tauolla pois.

– Se oli hullu tilanne David Luizin suhteen, 78-vuotias Hurst toteaa Daily Mailissa.

– Se oli hirvittävä onnettomuus, mutta se ei voisi kuvata paremmin, mitä me olemme sanoneet. Ihmiset saavat pahoja päävammoja, saavat siteen, jatkavat pelaamista ja ajavat kotiin. Se on täysin häpeällistä. Jotakin on tehtävä niin pian kuin mahdollista, hän jatkaa.

Hurstista on tullut yksi johtavista kasvoista jalkapallon taistelussa dementiaa vastaan. Englannin vuoden 1966 MM-kultajoukkueen pelaajista viidellä on vuosien saatossa todettu dementia.

Hurstin mielestä pallon puskeminen pitäisi kieltää lasten otteluissa ja harjoituskentällä. Lisäksi aivotärähdyksen saaneiden pelaajien ei tulisi saada jatkaa pelaamista.

– Lääkintäihmisten, kattojärjestöjen ja seurojen on sanottava: ”Ei, sinulla on päävamma – tule pois, niin me katsomme sitä”. Silloin vaihtopelaaja tulee kentälle, ja joku vie sinut kotiin.

Luiz on sivussa kokoonpanosta, kun Arsenal kohtaa Rapid Wienin torstai-iltana Eurooppa-liigassa.