Kuusi Italian mestaruutta voittanut italialaisvalmentaja Massimiliano Allegri kertoi englantilaiselle The Timesille, että hän uskoo Italiassa olevan hänelle työmahdollisuuksia. Se ei kuitenkaan tunnu pitkään Italiassa vaikuttaneelle valmentajalle kiehtovimmalta ajatukselta.

AC Milanin kertaalleen Serie A:n mestariksi ja Juventuksen viiteen perättäiseen mestaruuteen johdattanut Allegri ei valmenna tällä hetkellä missään, mutta 53-vuotiaalla luotsilla on toiveita tulevaisuutta ajatellen.

− Haluaisin kokea Valioliigan, Allegri paljasti Timesille.

− Minusta englantilainen jalkapallo kehittyy nyt, kun sarjassa on paljon ulkomaalaisia valmentajia. Taktiikoissa on enemmän variaatiota kuin kymmenen vuotta sitten, Allegri perusteli.

Valioliigan niin sanottujen suurten seurojen päävalmentajat eivät ole englantilaisia. Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham ja Arsenal muiden muassa luottavat ulkomaalaisiin managereihin. Chelseaa toki valmentaa englantilainen Frank Lampard.

− Nykyään Englannissa ollaan monipuolisempia ja taktisempia, mutta samalla arvostetaan englantilaisen jalkapallon perinteitä, Allegri pohti.

Allegrin osaamiselle voisi olla käyttöä sumusaarilla. Englannissa italialaisvalmentajista on nähty viime vuosina esimerkiksi Roberto Mancini, Antonio Conte ja tietysti Leicesterin sensaatiokaudelta Claudio Ranieri.

Lisäksi tällä hetkellä Evertonia valmentaa Carlo Ancelotti. Vaikka valmennukselliset opit olisivat ulkomaisia, Allegrin mukaan hänkään ei pystyisi täysin italialaistamaan Valioliigan joukkueiden toimintatapoja.

− Kaikilla mailla on oma historiansa, ja se on tärkeää. Englanti on erilainen kuin Italia, erilainen kuin Espanja ja Saksa. Historiaa on vaikea muuttaa, Allegri muistutti.

Lähde: Goal