Englannin Mestaruussarjassa todistettiin lauantai-iltapäivänä koko maata kuohuttanut tapaus, kun Millwallin kannattajat buuasivat Black Lives Matter -liikkeen puolesta polvistuneille pelaajille ennen joukkueen kotiottelua Derby Countya vastaan.

Tänä vuonna pelaajilla on ollut tapana polvistua rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan taistelevan BLM-liikkeen puolesta ennen otteluiden alkuvihellystä. Millwall-fanien buuaaminen on herättänyt kiivasta keskustelua lauantain jälkeen, ja itse seurakin kritisoi kannattajiensa käyttäytymistä ottelun jälkeen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sky News

@SkyNews
Millwall fans boo as players take the knee.

Loud booing could be heard when players from both teams took the knee in support of #BlackLivesMatter movement before kick off, with at least one supporter heard shouting "get up!"

More on this story: trib.al/bXnXtZd

Derbyn väliaikaismanageri Wayne Rooney oli myös paikalle saapuneiden Millwall-fanien käytöksestä pöyristynyt. Englantilaislegenda oli Millwall-fanien reaktiosta yllättynyt ja alleviivasi Derbyn olevan täysin rasismia vastaan.

– Eilen jouduin todistamaan Millwallin suuren kannattajamäärän ajattelematonta ja häpeällistä käytöstä stadionilla. Ennen ottelun alkua tiesimme, että jokin suunniteltu ja häiritseva vastaus BLM-polvistumisen aikana olisi mahdollinen, mutta emme olisi millään voineet valmistautua tällaiseen, Rooney kirjoitti sunnuntaina sosiaalisessa mediassa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Wayne Rooney

@WayneRooney
Further comments from yesterday’s game....

– Olin ylpeä siitä, ettei meidän pelaajat ja henkilöstön jäsenet antaneet fanien vaikuttaa polvistumisen tärken ja positiivisen viestin lähettämiseen. Kummankin joukkueen pelaajat toimivat hyvin ammattimaisesti tapahtuman jälkeen.

– Derby Countyn puolesta, haluan selventää kaikille seuran kanssa tekemisissä oleville ihmisille, että me edustamme yhteisömme kaikkia sektoreita ihonväristä, sukupuolesta tai seksuaalisuudesta huolimatta.

[readmore from=Derby]

– Fanien paluu stadioneille on elintärkeää kaikille lajimme parissa oleville ihmisille, oli kyse sitten kannattajista, pelaajista, puheenjohtajista tai omistajista. Sen takia on äärimmäisen tärkeää, että suurin osa meistä osoittaa arvostusta ja tukea toisillemme, eikä suvaitse tai hyväksy näiden harvojen järjettömien ihmisten toimia.

Derby voitti ottelussa Millwallin 1-0-lukemin. Kolme pistettä nostivat heikkovireisen joukkueen pois sarjajumbon sijalta. Kyseessä oli Derbyn ensimmäinen voitto 11 otteluun.

LUE MYÖS: