The Athleticin saamien tietojen mukaan Chelsean legendavahti ja nykyinen seurajohtaja Petr Čech pelaa ensi viikolla ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa noin puoleentoista vuoteen.

Čech hyppää nimittäin Chelsean U23-joukkueen maalille, kun se kohtaa Tottenhamin Valioliiga 2:ssa maanantai-iltana.

Tshekkiläistorjujaa ei ole nähty tolppien välissä sitten vuoden 2019 Eurooppa-liigan finaalin, jossa Chelsea murskasi Čechin edustaman Arsenalin 4-1-lukemin Bakussa.

Chelsean tekninen johtaja lisättiin kuitenkin lokakuussa seuran valioliigamiehistöön, jonka jälkeen hän on harjoitellut säännöllisesti lontoolaisseuran muiden maalivahtien kanssa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Suomalainen Lucas Bergström väistyy Petr Čechin tieltä. Kuva: Getty Images

Edouard Mendy, Kepa Arrizabalaga ja Willy Caballero ovat kaikki yhä Čechin edellä Frank Lampardin nokkimisjärjestyksessä, mutta maanantain Tottenham-peli on seuran mielestä oiva tilaisuus antaa 38-vuotiaalle konkarivahdille tärkeitä minuutteja tolppien välissä, jos hänet koskaan päätettäisiin kutsua ykkösjoukkueen maalille.

[readmore from=Chelsea]

Päätöksen takana on myös muita tekijöitä, joista tärkeimpänä lienee Lucas Bergströmin rasitus.

U23-joukkueen ykkösvahti pelasi lauantaina U18-miehistön maalilla, eikä suomalaisnuorukaisen haluta pelaavan kahta ottelua 48 tunnin sisällä. Čechin sisääntulo ei siis ole Bergströmiltä pois, vaan antaa hänelle sauman levätä.

Chelsean kroatialaisvahti Karlo Ziger voisi myös periaatteessa hypätä U23-joukkueen maalille, mutta 19-vuotias on tällä hetkellä ykkösmiehistön käytössä. Zigerin olisi siis käytävä koronatesteissä ennen paluuta Lampardin ryhmään, joten Čechin peluuttaminen on lopulta paljon pienempi vaiva.

LUE MYÖS: