Tottenham ja Crystal Palace pelasivat 1-1-tasapelin sunnuntain toisessa valioliigaottelussa.

Tottenham pitää pisteellään kiinni paikasta Valioliigan kärjessä, mutta Liverpool nousee ykköseksi voittamalla myöhemmin tänään Fulhamin. Crystal Palace jatkaa sen sijaan 11. sijalla.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
𝗙𝗨𝗟𝗟-𝗧𝗜𝗠𝗘: We're pegged back in the second half and have to settle for a point at Selhurst Park.

🦅 #CPFC 1-1 #THFC ⚪️

Tottenham piti ottelun alussa enemmän palloa. Ensimmäinen maalipaikka avautui yhdeksän minuutin pelin kohdalla Heung-min Sonille, mutta hänen puolivolleynsä pienestä kulmasta lensi yli riman.

Vartin kohdalla Crystal Palace antoi myös osoituksen vaarallisuudestaan kentän toisessa päässä. Christian Benteke ohjasi pallon Wilfried Zahalle, joka pakotti Hugo Lloris’n erinomaiseen torjuntaan Tottenham-maalin suulla.

Hetkeä myöhemmin oli Vicente Guaitan vuoro venyä upeisiin pelastuksiin tolppien välissä. Espanjalaisvahti piti ensin Tanguy Ndombélén laukauksen nätisti ulkona maalista, jonka jälkeen Harry Kanen pusku jäi Palace-tähden hanskoihin.

Kun peliä oli takana 23 minuuttia, avasi Tottenham kuitenkin ottelun maalihanat.

Sonin heikko kosketus palloon olikin täydellinen tiputus Kanelle, jonka luja kaukolaukaus noin 30 metristä upposi helponoloisesti Guaitan selän taakse. 33-vuotias veräjänvahti hämmentyi pallon pienestä kierteestä, eikä saanut pidettyä vetoa ulkona maalista. 0-1.

B/R Football

@brfootball
Kane ⚽️ Son 🅰

New week, same story.

Crystal Palace joutui maalin myötä panostamaan entistä enemmän hyökkäykseen, eikä Roy Hodgsonin joukkue lopulta käynyt kaukana tasoitusmaalista. Eberechi Eze kävi Palacelta lähimpänä, kun hänen matala laukauksensa avausjakson lopulla kimposi tolppaan. Tauolle edettiin kuitenkin Spursin komennossa.

Toisella jaksolla Crystal Palace oli joukkueista vaarallisempi. Tottenham passivoitui, ja äänekäs kotiyleisö kannusti Kotkia kampeamaan tasoihin. Valkopaidat sinnittelivät aina 81. minuutille saakka, kunnes jo yhden hyvän tontin hukannut Jeffrey Schlupp viimeisteli pallon maaliin.

Lloris ei saanut pidettyä Ezen vapaapotkua vasemmalta laidalta käsissään, vaan torjui pelivälineen suoraan eteensä. Tungoksen joukosta Schlupp ehti ensimmäisenä irtopalloon ja tuikkasi sen ahneesti maaliverkon perukoille. Palacen tasoitusosuma oli vähintäänkin ansaittu. 1-1.

Tasoitusmaalin jälkeen Tottenham heräsi jälleen ja oli lähellä palata johtoon vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Ben Daviesin keskitys putosi ensiksi ylärimaan, jonka jälkeen Serge Aurier lähetti voimakkaan keskityksen takaisin maalille. Kane ohjasi sen päällään kohti maalia, mutta Guaita pelasti Palacen upealla torjunnalla.

Lisäajalla vaihdosta sisään tullut Dele Alli hankki Tottenhamille vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Eric Dier laukoi sen täydellisesti muurin ylitse kohti maalia, mutta Guaita venyi tälläkin kertaa aivan ilmiömäiseen torjuntaan. Palace piti pisteestään kiinni ottelun loppuun saakka ja Lontoon paikallinen päättyi 1-1-tasapeliin.

Football Daily

@footballdaily
Vicente Guaita soaking up all the plaudits at full-time after an incredible display! 👏