Gérard Houllierin kuolema on järkyttänyt futismaailmaa tänään maanantaina.

73-vuotiaana menehtynyt Houllier toimi managerina Liverpoolissa, kun joukkue voitti kuuluisan cup-triplan 2001. Suomalaisistakin Jari Litmanen ja Sami Hyypiä pelasivat Liverpoolissa juuri Houllierin aikakaudella.

Sosiaalisessa mediassa Liverpool-legendat ovat kirjoittaneet kauniita sanoja Houllierin muistoksi. Hyypiä kirjoitti Instagramissa näin:

– Olen surullinen kuullessani Gerard Houllierin kuolemasta. Jalkapallomaailma menetti todellisen herrasmiehen ja urheilun ystävän! Hän uskoi minuun niin paljon, että halusi hankkia minut Liverpooliin. Hän antoi minulle itseluottamusta, jotta saatoin yltää saavutuksiini. Voimia hänen perheelleen. RIP. YNWA.

Michael Owen puolestaan kirjoitti Twitterissä:

– Sydän särkyi kun kuulin entisen valmentajani, Gérard Houllierin, menehtymisestä. Hieno manageri ja aidosti välittävä ihminen.

Jamie Carragher puolestaan kirjoitti:

– Olen aivan murtunut kuultuani uutiset Gerard Houllierista. Olin viimeksi viime kuussa yhteydessä häneen, kun järjestin hänen tuloaan Liverpooliin. Rakastin sitä miestä niin paljon. Hän muutti minua ihmisenä ja pelaajana, ja hän nosti Liverpoolin takaisin voittojen tielle.

Steven Gerrardinkin uralle Houllierilla oli valtava vaikutus.

– Olen järkyttynyt kuultuani uutiset entisen valmentajani, Gerard Houllierin, kuolemasta. En ikinä unohda, mitä hän teki minun ja urani hyväksi. Lepää rauhassa, pomo, Gerrard kirjoitti Instagramissa.