Chelsean entinen kapteeni Marcel Desailly arvelee, että hänen maanmiehensä Olivier Giroud ei pysty pitämään paikkaansa lontoolaisten pelaavassa kokoonpanossa.

Ranskan maajoukkuekärki Giroud, 34, oli jättää Chelsean jo viime tammikuussa, mutta hän sai lopulta näytönpaikkansa, ja maaleja rupesi syntymään.

Sama tarina on toistunut tällä kaudella. Giroud seurasi pitkään Chelsean otteita lähinnä penkiltä, mutta viime aikoina peliaikaa ja osumia on jälleen tullut.

Giroud sanoi hiljattain, että hän haluaa jäädä Chelseaan, mutta lisäsi, että jos peliaikaa ei tule, niin hänen on harkittava vaihtoehtojaan tammikuussa. Hän kertoi keskustelleensa tilanteestaan myös Ranskan maajoukkuevalmentaja Didier Deschampsin kanssa, joka oli niin ikään huolissaan luottohyökkääjänsä minuuteista.

Deschamps peluutti Giroud’ta jokaisessa ottelussa, kun Ranska voitti maailmanmestaruuden toissa vuonna. Hän haluaa luonnollisesti, että Giroud on hyvässä terässä myös ensi kesän EM-kisoja ajatellen.

Giroud (44) on Ranskan maajoukkueen kaikkien aikojen toiseksi paras maalintekijä Thierry Henryn (51) jälkeen. Kuva: Getty Images

Viime viikkoina Giroud on nauttinut vastuusta, mutta Desailly uskoo, että manageri Frank Lampard ei näe ranskalaishyökkääjää vakituisena ratkaisuna.

– Hän ei ole Chelsean tulevaisuus, eikä hänestä voi ikinä tulla heidän ykkösmiestään, kommentoi Desailly Goalille.

– Hän voi olla tärkeä seuralle vain hetkittäin. Lampard voi tutkia vastustajia fiksusti ja käyttää häntä tietyissä peleissä joukkueita vastaan, jotka eivät halua kohdata hänen kaltaistaan pelaajaa.

– Uskon, että Lampard on usein auttanut Giroud’ta loistamaan, mutta hän ei voi olla Lampardin ykkösvaihtoehto. Hänen on kilpailtava Tammy Abrahamia ja Timo Werneriä vastaan, joten hän ei voi pitää avauksen paikkaansa alusta loppuun.

– Kyse on vain siitä, että Lampard käyttää häntä oikealla hetkellä ja laittaa juoksijoita hänen ympärilleen, jotta hän voi loistaa. Hän on 34-vuotias, joten häntä ei voi pyytää olemaan ykkösmies, mutta kannattaa pitää huoli, että hän on tärkeä, kun häntä tarvitaan. Ottaen huomioon hänen ikänsä ja hänen asemansa maailmanmestarina, niin tämä on minusta suunnilleen se tapa, miten ja milloin häntä kannattaa käyttää.

Kaikkiaan Giroud on pelannut tällä kaudella 14 ottelua tehden niissä yhteensä kahdeksan maalia, joista puolet syntyi pari viikkoa sitten Sevillaa vastaan Mestarien liigassa.