Valioliigan sarjajumbo Sheffield United haali kauden toisen pisteensä liigakentillä, kun se päätyi Brightonin kanssa 1–1-tasapeliin.

United oli kiinni voitossa 20-vuotiaan valioliigadebytantin Jayden Boglen osumalla, mutta vaihtopelaaja Danny Welbeck nosti kotijoukkue Brightonin tasoihin 87. minuutilla.

Uhrautuvasti John Lundstramin ulosajosta huolimatta taistellut United oli ennen sunnuntaita hävinnyt peräti kahdeksan ottelua peräjälkeen.

Sheffield United

@SheffieldUnited
Jayden puts the Bladesmen ahead on his debut!! 🙌

Brighton piti palloa alusta lähtien ja loi avausjaksolla muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta olisi silti voinut olla jo tauolla tappioasemassa, sillä maalivahti Robert Sánchez joutui venymään toden teolla torjuessaan vieraiden David McGoldrickin vapaapotkun.

United joutui vajaamiehiseksi 40. minuutilla, kun Lundstram sai suoran punaisen kortin taklattuaan vaarallisesti Joel Veltmania.

Erotuomari Peter Bankes nosti Lundstramille ensin keltaisen kortin, mutta muutti tuomionsa käytyään katsomassa tilanteen kentän laidalla olevasta monitorista. Lundstram ehti palloon ensin, mutta tarpeettoman kovalla vauhdilla tilanteeseen tullessaan osui nappulat edellä vastustajaan.

Toinen puoliaika oli lähestulkoon yhden suunnan liikennettä, ja vajaamiehiset sheffieldiläiset panostivat satunnaisiin vastahyökkäyksiin.

Yksi niistä tuotti tulosta reilun tunnin pelin jälkeen, kun McGoldrick petasi paikan vaihtopelaaja Boglelle, jonka veto upposi vastustajan kautta verkkoon.

Brightonin olisi pitänyt nousta tasoihin vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua. Aaron Connolly pääsi puskemaan avopaikasta, mutta osuma palloon oli surkea.

Kotiyleisö pääsi lopulta juhlimaan maalia, kun pallo tuli maalin edessä Welbeckille, joka otti sen rinnallaan haltuun ja ohitti maalivahti Aaron Ramsdalen.

Voittomaalikin oli lähellä, sillä pallo osui Brightonin viime hetken hyökkäyksessä maalikehikkoon. Welbeckin yritys siivottiin pois lähes maaliviivalta, ja jatkotilanteessa Alireza Jahanbakhshin pusku suuntautui ylärimaan.

Brighton – Sheffield United 1–1 (0–0)
0–1 Jayden Bogle (63 min)
1–1 Danny Welbeck (87 min)