Valioliigan ja Suomen A-maajoukkueen maalivahtilegenda Jussi Jääskeläinen nähdään tapaninpäivänä harvinaisessa roolissa, kun hän hyppää asiantuntijaksi Elisa Viihde Viaplayn ja V Sport Jalkapallo -kanavan studioon perinteisen Boxing Dayn kunniaksi.

Jääskeläinen, 45, pelasi loistavan ammattilaisuransa aikana peräti 436 ottelua Valioliigassa – enemmän kuin kukaan muu suomalainen. Pääsarjatasolla hän torjui jopa 379 ottelua Boltonissa ja 57 lisää West Hamissa.

– Saamme ”Jässin” studioon tällaisena perinteisenä englantilaisena juhlapyhänä. Hän on todella harvinainen vieras – oikeastaan missään suomalaisessa TV-ohjelmassa. Häneltä löytyy varmasti erilaisia näkökantoja, kertomuksia ja tarinoita muun muassa mystisestä Boxing Daysta, tuottaja Antti Salo sanoi Suplan Week of Football -podcastissa.

LUE MYÖS: Lukas Hradecky paljasti, miksi kieltäytyi siirrosta Manchester Unitediin – ”En tarkoita sitä mitenkään pahalla”

– On todella kiva saada Jässi mukaan, varsinkin kun hänen pitkäaikainen valmentajansakin Sam Allardyce on taas mukana Valioliigassa. Saimme aikaisen joululahjan, kun Big Sam palasi lauteille. Jässi jos kuka osaa kertoa hänen metodeistaan tarkemmin.

[readmore from=Jussi-Jääskeläinen]

Allardycen valmentama West Brom pelaa viikonlopun ottelunsa Liverpoolia vastaan vasta sunnuntaina, mutta lauantaina Elisa Viihde Viaplayn studiossa käsitellään esimerkiksi Aston Villan ja Crystal Palacen välistä kamppailua.

Jälkimmäisessä seurassa valmentaa Huuhkajien ex-luotsi Roy Hodgson, jonka alaisuudessa myös Jääskeläinen pääsi pelaamaan. Ottelu Villan ja Palacen välillä potkaistaan käyntiin kello 17:00.

– Aston Villa voi toki nousta voitolla korkealle, mutta Jussin takia otimme Palacen pelin käsittelyyn. Hän voi kertoa Hodgsonin ajatusmaailmasta. Siinä on katsojille mielenkiintoinen kurkistusikkuna, Salo jatkoi.

Boxing Day 26.12.

Studio alkaa kello 14:00
Leicester vs. Man United 14:30
Aston Villa vs. Crystal Palace 17:00
Fulham vs. Southampton 17:00
Arsenal vs. Chelsea 19:30
Man City vs. Newcastle 22:00
Sheffield United vs. Everton 22:00

KUUNTELE KOKO WEEK OF FOOTBALL -JAKSO TÄSTÄ.