Jalkapallovuosi 2020 lähestyy loppuaan. Vaikka Euroopan jalkapallosarjat joutuivat keväällä koronaviruspandemian puhjettua pakotetulle tauolle, vuoteen mahtui monenlaista tunteita herättävää tapahtumaa.

Kokosimme TOP 10 -listan vuoden 2020 luetuimmista jutuistamme. Joukossa on artikkeleja koko kalenterivuoden varrelta tammikuun siirtoikkunasta aina viime viikkoihin saakka.

Perinteisten massiivisten siirtohuhujen lisäksi esimerkiksi Diego Maradonan kuoleman muistelu ja Mohamed Salahin huhuttu välirikko Liverpoolin kanssa keräsivät suurta kiinnostusta.

Kiinnostavana yksityiskohtana kolmen luetuimman kärkeen mahtui kaksi Suomen maajoukkuepelaajaa koskevaa juttua. Sekä Teemu Pukin että Lukas Hradeckyn kohdalla yhdistävänä tekijänä oli Manchester United.

Jos olet jo lukenut listan jutut, suosittelemme lämpimästi kertaamaan tarinat!

Luetuimmat jutut TOP 10

10. Nähtiinkö Valioliigassa kaikkein surkein rangaistuspotku? Manageri raivoissaan: ”Ei noin voi laukoa”

Fulhamin laitahyökkääjä Ademola Lookmanin luokattoman heikko rangaistuspotku sai marraskuussa sarjanousijan kannattajat repimään hiuksiaan. 23-vuotiaan pelaajan harakoille mennyttä yritystä pidettiin jopa yhtenä Valioliigan historian surkeimmista pilkuista.

Fulham olisi ansainnut Lookmanin onnistuessa lisäajan tasoituksella pisteen 1−1-tasatuloksella. Manageri Scott Parker oli hyvin pettynyt laiturinsa show-ratkaisuun. Lue juttu tästä.

9. Nyt tuli puskista! Manchester United vahvisti jo illan neljännen pelaajahankintansa

Lokakuun alussa Manchester United kunnostautui siirtoikkunan takarajan tuntumassa nappaamalla riveihinsä jopa neljä hankintaa. Laitapuolustaja Alex Tellesin ja hyökkääjä Edinson Cavanin lisäksi United veti hihastaan myös yllättävämpiä vetoja. 19-vuotiaan uruguaylaislaiturin Facundo Pellistrin siirrosta Atlético Peñarolista tiedotettiin vasta ikkunan viimeisillä tunneilla. Lue juttu tästä.

8. Kuva leviää somessa: Tätä maalia ei hyväksytty Valioliigassa, ihmiset pöyristyivät – ”Se pilaa lajin”

Kyseenalaiset VAR-tuomiot ovat jakaneet mielipiteitä pitkin kautta valioliigaystävien keskuudessa. Yksi erikoisimmista tilanteista oli Leeds-hyökkääjä Patrick Bamfordin paitsiona hylätty maali marraskuun alkupuolella.

Bamfordin tasoitusmaali Crystal Palacea vastaan kumottiin VAR-tarkastuksen jälkeen. vaikka ainoastaan pelaajan käsi oli paitsioasemassa. Täksi kaudeksi voimaan tulleen säännön mukaan pelaaja saa tehdä maalin vain olkavarren yläosalla.

Bamford oli itse hyvin hämmästynyt osumansa hylkäämisestä ja myös entinen Valioliigan huippupelaaja Gary Lineker ihmetteli tilannetta. Lue juttu tästä.

7. Chelsea-floppi kehottaa Lionel Messiä pysymään kaukana Valioliigasta: ”Siellä he potkivat sinut p*skaksi”

Chelseassa epäonnistunut Gonzalo Higuáin jakeli elokuussa katkerana neuvoja maanmiehelleen Lionel Messille Valioliigan vaaroista. 33-vuotias Barcelona-tähti yhdistettiin läpi kesän Pep Guardiolan Manchester Cityyn. Higuáinin sanavalinnat olivat karkeita ja suoria. Lue juttu tästä.

6. FA ottamassa Edinson Cavanin rasistisen Instagram-viestin käsittelyyn – tuleeko jättimäinen pelikielto?

Marraskuun lopussa Edinson Cavani muuttui muutamassa tunnissa sankarista konnaksi. Manchester Unitedin hyökkääjä oli juuri ratkaissut sunnuntain valioliigaottelussa kahden maalin takaa-ajon jälkeen tärkeän 3−2-voiton Southamptonista. Myöhemmin illalla Uruguayn maajoukkuemies päätyi epäsoveliaasta viestistä keskelle myrskyä.

Cavani jakoi Instagram-tarinassaan toisen käyttäjän jakaman kuvan. Kohu syntyi hyökkääjän lisäämästä kuvatekstistä. Lue juttu tästä.

5. Liverpoolin ex-pelaaja tylynä: ”Kevin De Bruyne taputtaa pelaajille, jotka eivät osaa edes sitoa hänen kengännauhojaan!”

Liverpoolin entinen keskikenttäpelaaja Danny Murphy nosti metelin Manchester Cityn pelaajien tekemästä kunniakujasta The Redsin viime kesänä varmistuneesta valioliigamestaruudesta. Jürgen Kloppin miehistö varmisti mestaruuden 30 vuoden odotuksen jälkeen juuri ennen kohtaamista Cityn kanssa.

Murphy piti Cityn kunnianosoitusta väkisin väännettynä hölynpölynä, josta vilpittömyys oli kaukana. Vanha valioliigakasvo ei ymmärtänyt perinteen merkitystä. Lue juttu tästä.

4. Pettynyt Mohamed Salah lähdössä Liverpoolista? – ”Juttelin hänen kanssaan eikä hän ole onnellinen”

Liverpool otti viime viikon lauantaina ennätyksellisen 7−0-vierasvoiton Crystal Palacesta. Murskaesityksen taustalla kulisseissa kuitenkin kuohui. Ottelun penkiltä aloittanut tähtihyökkääjä Mohamed Salahin kerrottiin olevan raskaasti pettynyt jouduttuaan sivuun aloituskokoonpanosta. Egyptin maajoukkuelegenda Mohamed Aboutrika vihjaili tuolloin sisäpiiritiedoista, joiden mukaan hänen ystävänsä ei olisi onnellinen Anfieldillä. Lue juttu tästä.

3. Nyt räjähti! Independent: Teemu Pukki Manchester Unitedin hankintalistalla

Tammikuun siirtoikkunan hurjin huhu pamahti ilmoille viimeisenä siirtopäivänä, kun Norwichin suomalaispyssy Teemu Pukkia vietiin Manchester Unitediin. Suurseuran tehottomuus kärkipäässä nosti esille huhuja uuden hyökkääjän tarpeesta.

Tehokkaan syyskauden pelannut Pukki oli yksi ehdokkaista. Kuten tiedämme, huhut eivät konkretisoituneet ja Huuhkajien tähti jäi Carrow Roadille. Lue juttu tästä.

2. FFS: Lukas Hradecky paljasti, miksi kieltäytyi siirrosta Manchester Unitediin – ”En tarkoita sitä mitenkään pahalla”

Joulukuussa myös toinen Huuhkajien tähti paljasti menneisyydestä tarinan, johon liittyi Manchester United. Bayer Leverkusenin Lukas Hradeckylla oli reilu kymmenen vuotta sitten uransa alkuvaiheessa mahdollisuus siirtyä koeajan kautta Old Traffordille.

Tuolloin vasta 20-vuotias suomalaisvahti totesi, ettei siirtyminen Englantiin kovien paineiden alle olisi siinä vaiheessa uraa oikea ratkaisu. United sai näin ”Lukelta” pakit. Lue juttu tästä.

  1. Legendaarinen Paul Gascoigne kertoi juuri ennen ottelun alkamista Diego Maradonalle olevansa kännissä – Maradonan vastaus sai leuan loksahtamaan

Argentiinan ikoni Diego Maradonan kuolema marraskuussa aiheutti surua ympäri jalkapallomailmaa. 60-vuotiaana menehtyneen taiturin poismeno toi esille useiden legendojen muisteluja keskinäisistä kohtaamisista.

Yhden hupaisan tarinan jakoi Englannin maajoukkueikoni Paul Gascoigne. Laziota vuonna 1992 edustaneen ”Gazzan” lentomatka ennen harjoitusottelua Maradonan Sevillaa vastaan ei edennyt ammattietiikan mukaisesti. Keskikenttäpelaaja oli nauttinut lennolla useamman alkoholiannoksen ja saapui peliin ”lievässä humalatilassa”.

Gascoignen ilmoitettua pelaajatunnelissa tilanteestaan Maradonalle selvisi, että tunne oli molemminpuolinen. Lue juttu tästä.